Petitchef

Tarta crème brûlée- un desert elegant

Cremoasa si catifelata, mai putin dulce decat crema de zahar ars, tarta cu creme brulee este un elegant desert frantuzesc.

Desert
8 porții
20 min
1 h 30 m
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

8

Materiale

  • forma de tarta cu diametrul de 28 cm
  • torta de bucatarie (facultativ)

Preparare

  • Etapa 1 - Tarta crème brûlée- un desert elegant
    Se pune aluatul de tarta in tava si se inteapa cu o furculita. Se coace 20 de minute la 180° C.
  • Etapa 2 - Tarta crème brûlée- un desert elegant
    Puneti smantana la fiert impreuna cu batonul de vanilie taiat pe jumatate si din care ati scos semintele. Dupa ce a ajuns la fierbere, lasati la infuzat (aproximativ 5-10 minute).
  • Etapa 3 - Tarta crème brûlée- un desert elegant
    Se amesteca zaharul cu galbenusurile de ou. Apoi adaugati peste smantana si amestecati usor. Se toarna acest amestec peste aluatul copt.
  • Etapa 4 - Tarta crème brûlée- un desert elegant
    Coaceti 1 ora la 100°C. Odata racita, puneti tarta in frigider timp de 1 noapte (sau 12 ore).
  • Etapa 5 - Tarta crème brûlée- un desert elegant
    Se presara zahar brun.
  • Etapa 6 - Tarta crème brûlée- un desert elegant
    Caramelati partea de sus cu o torta de bucatarie (sau pe gratarul cuptorului pentru aproximativ 5 minute).
  • Etapa 7 - Tarta crème brûlée- un desert elegant
    Gata!

Observații:

Aluatul de tarta : aveti grija sa il coaceti inainte intrucat pe timpul cat va sta in cuptor cu crema el nu se va coace.



Poze

Tarta crème brûlée- un desert elegant
Tarta crème brûlée- un desert elegant - poza 2
Tarta crème brûlée- un desert elegant - poza 3
Tarta crème brûlée- un desert elegant - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

liviu, 30/09/2023

Felicitări, Petitchef, delectați abonații cu rețete speciale.Nu vă uitați la cârcotașii,,atotștiutori",dacă nu le plac rețetele nu au decât să se dezaboneze.

(0) (0) Abuz
Ancadina, 11/09/2020

Ce este torta de bucatarie? Cand se pune zaharul brun, dupa ce a stat o noapte la frigider sau inainte?

(1) (0) Abuz
ancamaria, 23/04/2018

Ideea e ca multe din retetele de aici sint scrise de romani plecati de acasa. Daca ar fi stapinit bine limba materna, poate ca ar fi reusit sa scrie pe intelesul nostru, al celor de acasa. Subiectul e lung si complicat si nu e aici locul pentru o dezbatere :) Dar, intr-adevar, nu pricep de ce site-ul asta n-are un moderator ceva, care sa mai stopeze avalansa de retete aiurea si, da, retetele zilei sa fie in ton cu sezonul!

(1) (0) Abuz
04/10/2017

E doar o reteta copiata si netradusa complet. probabil ca nu prea dati prin bucatarie daca nu stiti cum se spune in romana pâte sablée, adica aluat fraged. oare petitchef nu are un om care sa se uite putin la ce se posteaza? poate asa nu ne-ar mai povesti despre dulciurile de Craciun cand afara sunt +40.

(6) (1) Abuz
Asdfghh, 04/10/2017

Mai întâi scrieți corect apoi dați rețete că nu înțelege nimeni nimic

(5) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tartă cu daims în stil ikea
Tartă cu daims în stil ikea
10 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu maroilles
Tarta cu maroilles
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Tarta cu mangold si branza rasa
Tarta cu mangold si branza rasa
6 porții
55 min
Foarte ușor
Rețetă Tarta de zmeura cu crema de migdale
Tarta de zmeura cu crema de migdale
10 porții
40 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Tarta italiana cu foi filo
Tarta italiana cu foi filo
4 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun! Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun! Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează