Petitchef

Tarta crème brûlée- un desert elegant

Desert
8 porții
20 min
90 min
Ușor
Cremoasa si catifelata, mai putin dulce decat crema de zahar ars, tarta cu creme brulee este un elegant desert frantuzesc.

Ingrediente

Numarul de porții: 8
1 pâte sablée

6 galbenusuri

500 ml smantana pentru frisca

80 gr zahar

1 baton de vanilie

2 linguri de zahar brun

Materiale

forma de tarta cu diametrul de 28 cm
torta de bucatarie (facultativ)

Preparare

  • Etapa 1 - Tarta crème brûlée- un desert elegant
    Se pune aluatul de tarta in tava si se inteapa cu o furculita. Se coace 20 de minute la 180° C.
  • Etapa 2 - Tarta crème brûlée- un desert elegant
    Puneti smantana la fiert impreuna cu batonul de vanilie taiat pe jumatate si din care ati scos semintele. Dupa ce a ajuns la fierbere, lasati la infuzat (aproximativ 5-10 minute).
  • Etapa 3 - Tarta crème brûlée- un desert elegant
    Se amesteca zaharul cu galbenusurile de ou. Apoi adaugati peste smantana si amestecati usor. Se toarna acest amestec peste aluatul copt.
  • Etapa 4 - Tarta crème brûlée- un desert elegant
    Coaceti 1 ora la 100°C. Odata racita, puneti tarta in frigider timp de 1 noapte (sau 12 ore).
  • Etapa 5 - Tarta crème brûlée- un desert elegant
    Se presara zahar brun.
  • Etapa 6 - Tarta crème brûlée- un desert elegant
    Caramelati partea de sus cu o torta de bucatarie (sau pe gratarul cuptorului pentru aproximativ 5 minute).
  • Etapa 7 - Tarta crème brûlée- un desert elegant
    Gata!

Video

YouTube

Observații:

Aluatul de tarta : aveti grija sa il coaceti inainte intrucat pe timpul cat va sta in cuptor cu crema el nu se va coace.

Poze

Tarta crème brûlée- un desert elegant, poza 1Tarta crème brûlée- un desert elegant, poza 2Tarta crème brûlée- un desert elegant, poza 3Tarta crème brûlée- un desert elegant, poza 4


Comentarii:

ancamaria, 23/04/2018

Ideea e ca multe din retetele de aici sint scrise de romani plecati de acasa. Daca ar fi stapinit bine limba materna, poate ca ar fi reusit sa scrie pe intelesul nostru, al celor de acasa. Subiectul e lung si complicat si nu e aici locul pentru o dezbatere :) Dar, intr-adevar, nu pricep de ce site-ul asta n-are un moderator ceva, care sa mai stopeze avalansa de retete aiurea si, da, retetele zilei sa fie in ton cu sezonul!

(0) (0) Abuz
04/10/2017

E doar o reteta copiata si netradusa complet. probabil ca nu prea dati prin bucatarie daca nu stiti cum se spune in romana pâte sablée, adica aluat fraged. oare petitchef nu are un om care sa se uite putin la ce se posteaza? poate asa nu ne-ar mai povesti despre dulciurile de Craciun cand afara sunt +40.

(4) (0) Abuz
Asdfghh, 04/10/2017

Mai întâi scrieți corect apoi dați rețete că nu înțelege nimeni nimic

(3) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu crema de vanilie si capsuni
Tarta cu crema de vanilie si capsuni
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tarta tropeziana
Tarta tropeziana
8 porții
5h40m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tarta aromata cu prune
Tarta aromata cu prune
10 porții
2h40m
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3h40m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii!Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: