Petitchef

Tarta cu branza de vaci si marar

Aperitiv
4 porții
50 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g faina

20 g drojdie

50 g unt

40 ml apa

1 ou

1 lingurita zahar

sare

500 g branza de vaci

200 g smantana

1 ou

4 linguri faina de malai

1 lingura zahar pudra

1/2 legatura marar maruntit

sare

Preparare

  • Apa se incalzeste usor, se adauga putin zahar si drojdia, si se lasa pentru cateva minute ca drojdia sa intre in actiune( sa faca spume :) ).
    Faina se siteaza intr-un vas, se adauga untul topit, restul de zahar, sarea , oul si drojdia.
  • Se realizeaza o coca , care se acopera si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
  • Cand coca ne-a crescut, e momentul sa se intinda o forma rotunda, groasa de vreo 4-5 mm. S-ar putea sa va mai ramana putina coca; nu e nici o risipa, o puteti pune la frigider sau congelator si o folositi cand aveti nevoie de ea.
  • Se tapeteaza o tava de tarta cu unt si faina, in care se aseaza aluatul.
    Se inteapa cu furculita, pentru a se evita ca aluatul sa se umfle in timpul coacerii.
  • Se pune in cuptor, la foc mic, pentru vreo 20 minute, pana cand este copt.Intre timp se realizeaza umplutura tartei.
  • Ingredientele se pun intr-un vas si se amesteca , pana cand devine spumoasa. Daca considerati ca e prea groasa, se pot pune vreo 2 linguri de apa, pentru a deveni mai aerisita. Eu a trebuit sa folosesc.
  • Umplutura astfel obtinuta se toarna in forma de tarta abia coapta si se pune la cuptorul preincalzit pentru inca vreo 30 minute,insa la foc mic, pana cand se incheaga compozitia de branza.

Poze

Tarta cu branza de vaci si marar, poza 1
Tarta cu branza de vaci si marar, poza 2
Tarta cu branza de vaci si marar, poza 3
Tarta cu branza de vaci si marar, poza 4
Tarta cu branza de vaci si marar, poza 5
Tarta cu branza de vaci si marar, poza 6
Tarta cu branza de vaci si marar, poza 7
Tarta cu branza de vaci si marar, poza 8
Tarta cu branza de vaci si marar, poza 9
Tarta cu branza de vaci si marar, poza 10

Întrebări:




Comentarii:

28/01/2013

Je suis content!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu branza si afine
Tarta cu branza si afine
8 porții
3h40m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta sarata cu broccoli si branza
Tarta sarata cu broccoli si branza
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tarta cu maroilles
Tarta cu maroilles
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3h40m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu mangold si branza rasa
Tarta cu mangold si branza rasa
6 porții
55 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branzaBranza cu mucegai sau Branza AlbastraBranza cu mucegai sau Branza AlbastraTelemeaua...un fel de branza romaneascaTelemeaua...un fel de branza romaneascaEmmentaler sau branza elvetianaEmmentaler sau branza elvetiana

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.