Petitchef

Tarta cu branza de vaci si marar

Aperitiv
4 porții
50 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g faina

20 g drojdie

50 g unt

40 ml apa

1 ou

1 lingurita zahar

sare

500 g branza de vaci

200 g smantana

1 ou

4 linguri faina de malai

1 lingura zahar pudra

1/2 legatura marar maruntit

sare

Preparare

  • Apa se incalzeste usor, se adauga putin zahar si drojdia, si se lasa pentru cateva minute ca drojdia sa intre in actiune( sa faca spume :) ).
    Faina se siteaza intr-un vas, se adauga untul topit, restul de zahar, sarea , oul si drojdia.
  • Se realizeaza o coca , care se acopera si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
  • Cand coca ne-a crescut, e momentul sa se intinda o forma rotunda, groasa de vreo 4-5 mm. S-ar putea sa va mai ramana putina coca; nu e nici o risipa, o puteti pune la frigider sau congelator si o folositi cand aveti nevoie de ea.
  • Se tapeteaza o tava de tarta cu unt si faina, in care se aseaza aluatul.
    Se inteapa cu furculita, pentru a se evita ca aluatul sa se umfle in timpul coacerii.
  • Se pune in cuptor, la foc mic, pentru vreo 20 minute, pana cand este copt.Intre timp se realizeaza umplutura tartei.
  • Ingredientele se pun intr-un vas si se amesteca , pana cand devine spumoasa. Daca considerati ca e prea groasa, se pot pune vreo 2 linguri de apa, pentru a deveni mai aerisita. Eu a trebuit sa folosesc.
  • Umplutura astfel obtinuta se toarna in forma de tarta abia coapta si se pune la cuptorul preincalzit pentru inca vreo 30 minute,insa la foc mic, pana cand se incheaga compozitia de branza.

Poze

Tarta cu branza de vaci si marar, poza 1Tarta cu branza de vaci si marar, poza 2Tarta cu branza de vaci si marar, poza 3Tarta cu branza de vaci si marar, poza 4Tarta cu branza de vaci si marar, poza 5Tarta cu branza de vaci si marar, poza 6Tarta cu branza de vaci si marar, poza 7Tarta cu branza de vaci si marar, poza 8Tarta cu branza de vaci si marar, poza 9Tarta cu branza de vaci si marar, poza 10


Comentarii:

28/01/2013

Je suis content!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu maroilles
Tarta cu maroilles
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Tarta aromata cu prune
Tarta aromata cu prune
10 porții
2h40m
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Tarta cu banane si ciocolata
Tarta cu banane si ciocolata
10 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tarta sarata cu broccoli si branza
Tarta sarata cu broccoli si branza
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tarta cu branza si afine
Tarta cu branza si afine
8 porții
3h40m
Ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaMascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipicaTofu – Branza de Asia!Tofu – Branza de Asia!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: