Petitchef

Tocanita de mazare cu carne de porc

Felul principal
4 porții
10 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
300 g carne de porc

500 g mazare verde

100 ml suc de rosii sau 2 linguri de bulion

1 ceapa mica

1 lingura faina

ulei, sare, piper

frunze de patrunjel

Preparare

  • Ceapa se toaca si se caleste in putin ulei. Se pune carnea ,se adauga si 1/3 lingurita de sare.
  • Se lasa sa se inabuse aprox. 10 minute, apoi se adauga mazarea, apa 1 cana si se lasa sa fiarba.
  • Dupa 20-30 minute, daca carnea si mazarea sunt fierte, se dizolva faina in sucul de rosii si se adauga la mancare.
  • Se potriveste de sare,(si piper daca doriti) se mai lasa pe foc cateva minute apoi se da la o parte, se presara cu frunze de patrunjel tocate si se serveste cald.

Poze

Tocanita de mazare cu carne de porc, poza 1Tocanita de mazare cu carne de porc, poza 2


Comentarii (31):

20/02/2015

Ok.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/02/2014

Cred ca merge si un morcov si fara faina...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/02/2014

Eu as elimina faina ! tinuta la foc mic putin mai mult se ingroasa singura fara sa mai fie nevoie de faina

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/09/2013

Mia placut aceasta reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/08/2013

Excelent!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 29/01/2018

Ti-am dat trei stele pentru ca la final gustul ar trebui sa fie foarte bun daca ai schimba putin de tot modul de preparare, adica mai intai sa perpelesti carnea in putin ulei la foc iute pana se rumeneste putin apoi pui ceapa tocata peste carne, dai focul mic si pui capac pana se inmoaie putin ceapa, apoi adaugi o cana sau doua de apa si lasi sa fiarba cu capac la foc mic pana e patrunsa bine carnea si daca scade apa mai adugi cate putina. Cand s-a fiert carnea adaugi mazarea, mai lasi 10-15 min, timp in care mazarea se fierbe, adaugi apoi sucul de rosii sau bulionul, mai lasi 5-10 min, potrivesti de sare si piper, desfaci faina sau amidonul in putina apa, pui peste mancare, mai lasi 5 min si pui verdeata, eu as prefera marar dar daca nu-ti place e bun si patrunjelul, si cam asa s-ar face mancarea asta careia, apropo, nu i se poate spune tocana ci mancare de mazare, cand spui tocana ar trebui sa mai ai acolo si niste ardei, un morcov sau un cartof, ori aici nu este cazul, deci este doar mancare de mazare. Nu te supara pe mine dar si mie mi-au trebuit multi ani de experienta ca sa stiu toate astea caci omul cat traieste invata.

(3) (0) Abuz
23/06/2017

Daca mai adaugi si o cana smantana, ve_ti manca cu mai mare pofta !.

(0) (0) Abuz
12/03/2016

Este adevărat că mazărea balonează?

(0) (0) Abuz
31/05/2015

Arata foarte apetisant!

(0) (0) Abuz
Gigi42, 29/03/2015

Excelenta

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tocanita cu ciuperci si carne de porc
Tocanita cu ciuperci si carne de porc
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Tocanita de pipote cu mazare
Tocanita de pipote cu mazare
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Tocanita de cartofi cu mazare si ciuperci de post
Tocanita de cartofi cu mazare si ciuperci de post
4 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
3.7 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Nuggets de pui cu mazare si morcov
Nuggets de pui cu mazare si morcov
5 porții
12 min
Foarte ușor
3.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteCarnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Stii sa folosesti corect un termometru pentru carne?Stii sa folosesti corect un termometru pentru carne?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: