Petitchef

Curry de ciuperci cu mazare

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Spalati si scurgeti mazarea. Spalati ciupercile si taiati-le bucatele mici cam de jumatate de deget. Curatati chilli-ul, ghimbirul si usturoiul si tocati-le impreuna intr-un mixer. Curatati ceapa si taiati-o marunt. Spalati rosiile, curatati-le de coaja si tocati-le.

    Puneti uleiul la incazit intr-o oala de 3 litri, iar cand e cald puneti batonul de scortisoara si cuisoarele. Atentie ca batonul va avea tendinta sa se deschida complet, sa pocneasca violent si sa va stropeasca cu ulei. Adaugati imediat si semintele de chimen, lasati-le sa pocneasca 2-3 secunde apoi puneti ceapa. Caliti-o cam 3 minute, pana devine aurie, apoi adaugati pasta de chilli cu ghimbir si usturoi. Caliti inca un minut.

    Adaugati rosiile tocate si caliti pana se inmoaie. Apoi rasturnati in oala ciupercile impreuna cu mazarea. Presarati sare si turmeric. Amestecati bine de mai multe ori si puneti capacul. Dati focul la mic.

    Din momentul in care incepe sa fiarba, lasati 10 minute pe foc amestecand ocazional. Apoi dati capacul deoparte ca sa se evapore excesul de apa pana ce mancarea ajunge la consistenta pe care o doriti.

    Inainte sa inchideti focul adaugati coriandrul si feniculul macinate precum si piperul cayenne. Mai tineti pe foc 2-3 minute, apoi dati deoparte.

    Presarati cu patrunjel proaspat in farfurie si serviti cu mamaliga romaneasca :)

    Pofta buna!


Întrebări:




Comentarii:

MARILENA AURA, 23/10/2018

EXCELENT

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/10/2018

Prea multe mirodenii

(0) (0) Abuz
cronosold, 23/10/2018

Imi iau plita mobila si gatesc in Kaufland! (la care ingrediente are...)

(0) (0) Abuz
ANTON, 23/10/2018

Cred ca e grozav acest felo de mancare....numai ca prea multe ingrediente...parerea mea.

(0) (0) Abuz
iuly, 02/03/2013

Voi incerca aceasta reteta..pare grozava

(0) (0) Abuz
10/12/2011

Baton de scortisoara care pocneste,se desface si stropeste cu ulei? o fi baton de vanilie?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Curry cu năut
Curry cu năut
3 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Curry samosas
Curry samosas
6 porții
20 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
2 porții
24 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Nuggets de pui cu mazare si morcov
Nuggets de pui cu mazare si morcov
5 porții
12 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează