Foietaj cu nuca si gem de caise
Ingrediente
6
Rețete inrudite
Foietaj cu ciocolata
Preparare
Preparare30 min
Gătire15 min
- Se decongeleaza aluatul si se taie(cu ajutorul unui cutit incalzit la flacara) in 8 fasii egale.
- Pe doua din ele am intins compozitia de gem iar pe celelalte doua pe cea de nuca pe care am preparat-o astfel: topit ciocolata la microunde apoi adaugat untul dupa care turnat peste nuca omogenizand-o bine si aromatizand-o cu esenta de rom.
- Se unge marginea fasiilor pe care pus compozitia cu albus un pic batut,se aseaza a doua fasie pe care am crestat-o din loc in loc si se preseaza marginile cu ajutorul unei furculite.
- Se unge cu galbenus batut si se coace la foc mare pana ce se rumeneste frumos.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
18/07/2011
Oare cum ar iesi, daca in loc de ciocolata topita, s-ar pregati nuca cu albus si zahar, putin lapte si arome (ca si pt. umplutura de cozonac), sau amestecata cu gem de fructe de padure ?