Petitchef

Pierogi cu cartofi

Altele
4 porții
10 min
20 min
Foarte ușor
1024 Kcal

Ingrediente

4

Pentru umplutura:

Cost estimat: 1.95 (0.49€/porție)

Preparare

  • Apa, ouale, uleiul de rapita si sarea se amesteca intr-un bol. Se incorporeaza faina.
  • Aluatul obtinut se framanta 15 minute apoi se inveleste in folie alimentara de plastic si se lasa sa se odihneasca o ora la temperatura camerei.
  • Intre timp se pregateste umplutura: cartoful se curata, se taie cuburi si se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Cand este moale se scurge si se face piure. Se amesteca cu restul ingredientelor. Din aluat se intind foi cu grosimea de 3 mm din care se decupeaza cercuri cu diametrul de 9 cm.
  • Acestea se umplu cu amestecul de cartofi, se impaturesc si se sigleaza bine cu degetele pe margini.
  • Se fierb pierogi in apa cu sare pana se ridica la suprafata, circa 10 minute. Se scurg si se servesc cu unt topit.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (392g)
Calorii: 1024Kcal
  • Carbo: 174.4g
  • Grăsimi: 18g
  • Grăsimi sat.: 6g
  • Proteine: 33.6g
  • Fibre: 10.1g
  • Zahăr: 5.4g
  • ProPoints: 27
  • SmartPoints: 30

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de miel cu cartofi
Friptura de miel cu cartofi
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Chiftele de cartofi
Chiftele de cartofi
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cotlet de porc si cartofi noi cu crusta(cartofi taranesti)
Cotlet de porc si cartofi noi cu crusta(cartofi taranesti)
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Aligot - piure de cartofi cu branza
Aligot - piure de cartofi cu branza
4 porții
50 min
Ușor
3.6 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu cartofi dulci Retete cu cartofi dulci Weekendul motiv de Brunch? Weekendul motiv de Brunch? Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei