Petitchef

Napolitain de casa

Napolitan este format din 4 blaturi pufoase, aromate cu vanilie si ciocolata, despartite de doua straturi de ganache ciocolata, toate acoperite cu o glazura usoara si betisoare de ciocolata. Toate detaliile de pragatire vi le oferim cu drag in video + reteta scrisa

Gustări
8 porții
40 min
2 ore
30 min
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

8

Materiale

  • 1 mixer electric
  • 2 tava patrata 20X20cm

Preparare

  • Etapa 1 - Napolitain de casa
    Pregatiti baturile: bateti albusurile spuma si dati deoparte.
    Frecati galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare.
  • Etapa 2 - Napolitain de casa
    Se amesteca faina, amidonul si praful de copt. Apoi, incorporati usor cu o spatula si albusurile batute spuma.
  • Etapa 3 - Napolitain de casa
    Impartiti aluatul in jumatate: intr-un bol, incorporati pudra de cacao, iar in cel de-al doilea bol, adaugati vanilia.
  • Etapa 4 - Napolitain de casa
    Turnati cele doua compozitii in 2 forme patrate, unse cu unt si dati la cuptor 15 min la 180° C. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.
  • Etapa 5 - Napolitain de casa
    Pregatiti ganache de ciocolata: incalziti smantana si turnati-o peste ciocolata, amestecati pana cand se obtine o textura omogena.
  • Etapa 6 - Napolitain de casa
    Asamblarea: Asezati cele doua blaturi unul peste celalalt, aliniati-le si taiati-le in 2 pentru a obtine 4 parti egale.
  • Etapa 7 - Napolitain de casa
    Puneti o jumatate din baltul de vanilie pe platoul de servire, apoi adaugati ganache de ciocolata. Puneti peste el un blat de ciocolata si acoperiti din nou cu ganache.
  • Etapa 8 - Napolitain de casa
    Peste ganache-ul de ciocolata puneti cel de al al doilea blat de vanilie. Inveliti din nou cu ganache de ciocolata, apoi puneti blatul de ciocolata asezat cu partea de sus, in jos.
  • Etapa 9 - Napolitain de casa
    Pregatiti glazura: bateti laptele impreuna cu zaharul pudra adaugat putin cate putin, pana cand obtineti o textura precum cea pastei de dinti.
  • Etapa 10 - Napolitain de casa
    Turnati glazura deaspura si presarati betisoare/virrmisori de cicolata. Dati la frigider 1 ora.
  • Etapa 11 - Napolitain de casa
    Taiati marginile ca sa egalati si gata!

Observații:

Daca doriti sa obtineti 3 etaje, veti avea nevoie de o matrita de 20x10 cm si o matrita de 20x20 cm. Va trebui apoi sa impartiti aluatul in 3 si sa pastratii 2/3 pentru blatul cu vanilie si 1/3 pentru blatul cu ciocolata.

In ceea ce priveste montajul, va trebui sa puneti mai intai blatul de vanilie, apoi ganache-ul cu ciocolata, blatul cu ciocolata, ganache-ul cu ciocolata, al doilea blat de vanilie si la final glazura.



Poze

Napolitain de casa
Napolitain de casa - poza 2
Napolitain de casa - poza 3
Napolitain de casa - poza 4
Napolitain de casa - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciocolata de casa vegana
Ciocolata de casa vegana
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Raffaello de casă
Raffaello de casă
10 porții
2 h 55 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ferrero rocher de casă
Ferrero rocher de casă
6 porții
6 h 20 m
Dificil
4.1 / 5
Rețetă Snickers de casa vegan si fara gluten
Snickers de casa vegan si fara gluten
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bomboane de casa cu nuca de cocos
Bomboane de casa cu nuca de cocos
6 porții
1 oră
Ușor
5 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Pizza delicioasă pregatită în casă Pizza delicioasă pregatită în casă

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează