Petitchef

Napolitain de casa

Gustări
8 porții
40 min
2 ore
30 min
Ușor
Napolitan este format din 4 blaturi pufoase, aromate cu vanilie si ciocolata, despartite de doua straturi de ganache ciocolata, toate acoperite cu o glazura usoara si betisoare de ciocolata. Toate detaliile de pragatire vi le oferim cu drag in video + reteta scrisa

Video

YouTube

Ingrediente

8

Materiale

  • 1 mixer electric
  • 2 tava patrata 20X20cm

Preparare

  • Etapa 1 - Napolitain de casa
    Pregatiti baturile: bateti albusurile spuma si dati deoparte.
    Frecati galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare.
  • Etapa 2 - Napolitain de casa
    Se amesteca faina, amidonul si praful de copt. Apoi, incorporati usor cu o spatula si albusurile batute spuma.
  • Etapa 3 - Napolitain de casa
    Impartiti aluatul in jumatate: intr-un bol, incorporati pudra de cacao, iar in cel de-al doilea bol, adaugati vanilia.
  • Etapa 4 - Napolitain de casa
    Turnati cele doua compozitii in 2 forme patrate, unse cu unt si dati la cuptor 15 min la 180° C. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.
  • Etapa 5 - Napolitain de casa
    Pregatiti ganache de ciocolata: incalziti smantana si turnati-o peste ciocolata, amestecati pana cand se obtine o textura omogena.
  • Etapa 6 - Napolitain de casa
    Asamblarea: Asezati cele doua blaturi unul peste celalalt, aliniati-le si taiati-le in 2 pentru a obtine 4 parti egale.
  • Etapa 7 - Napolitain de casa
    Puneti o jumatate din baltul de vanilie pe platoul de servire, apoi adaugati ganache de ciocolata. Puneti peste el un blat de ciocolata si acoperiti din nou cu ganache.
  • Etapa 8 - Napolitain de casa
    Peste ganache-ul de ciocolata puneti cel de al al doilea blat de vanilie. Inveliti din nou cu ganache de ciocolata, apoi puneti blatul de ciocolata asezat cu partea de sus, in jos.
  • Etapa 9 - Napolitain de casa
    Pregatiti glazura: bateti laptele impreuna cu zaharul pudra adaugat putin cate putin, pana cand obtineti o textura precum cea pastei de dinti.
  • Etapa 10 - Napolitain de casa
    Turnati glazura deaspura si presarati betisoare/virrmisori de cicolata. Dati la frigider 1 ora.
  • Etapa 11 - Napolitain de casa
    Taiati marginile ca sa egalati si gata!

Observații:

Daca doriti sa obtineti 3 etaje, veti avea nevoie de o matrita de 20x10 cm si o matrita de 20x20 cm. Va trebui apoi sa impartiti aluatul in 3 si sa pastratii 2/3 pentru blatul cu vanilie si 1/3 pentru blatul cu ciocolata.

In ceea ce priveste montajul, va trebui sa puneti mai intai blatul de vanilie, apoi ganache-ul cu ciocolata, blatul cu ciocolata, ganache-ul cu ciocolata, al doilea blat de vanilie si la final glazura.

Poze

Napolitain de casa, poza 1
Napolitain de casa, poza 2
Napolitain de casa, poza 3
Napolitain de casa, poza 4
Napolitain de casa, poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ferrero de casa
Ferrero de casa
6 porții
6 h 20 m
Dificil
4.1 / 5
Rețetă Ciocolata de casa vegana
Ciocolata de casa vegana
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Bombonele de casa
Bombonele de casa
7 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ciocolata de casa (raw food)
Ciocolata de casa (raw food)
2 porții
5 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciocolata de casa
Ciocolata de casa
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Ciocolata de casa
Ciocolata de casa
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cornuletele de casa – simbol al meselor de sarbatoare Cornuletele de casa – simbol al meselor de sarbatoare

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei