Petitchef

Kinder pingui

Desert
8 porții
60 min
40 min
Ușor
De foarte mult timp am vrut sa pregatesc aceasta prajitura, dar din lipsa de lapte condensat si timp pentru a-mi comanda, tot am amanat...si rau am facut...este o prajitura atat de buna incat de acum incolo sigur imi voi face un stoc mare de lapte condensat :)

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Ingrediente blat:

2X 3 oua

2X 50 gr zahar

2X 15 ml lapte

2X 70 ml ulei

2X 25 gr gris fin

2X 15 gr cacao

2X 40 gr faina

2X 1 linguri miere

2X 1/2 lingurita praf de copt

2X 1/2 pliculet zahar vanilat


Ingrediente crema:

300 gr lapte condensat

300 ml smantana pentru frisca

100 ml lapte

4 foi gelatina

2 pliculete zahar vanilat


Ingrediente glazura 1:

60 gr ciocolata

35 gr unt/margarina

1 lingura ulei

1 lingurita apa


Ingrediente glazura 2:

100 gr ciocolata

50 gr unt/margarina

50 ml smantana pentru frisca

Preparare

  • Facem 2 blaturi astfel: galbenusurile le batem cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o spuma cremoasa. Faina o amestecam cu praful de copt, grisul si cacaoa si adaugam la crema de galbenusuri. Adaugam apoi treptat laptele, uleiul si mierea. Separat batem albusurile spuma tare cu un strop de sare si incorporam incet cu o lingura de lemn in amestecul de galbenusuri. Turnam amestecul intr-o tava (23/33) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 20 minute.
  • Intre timp vom pregati crema. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Laptele condensat il amestecam cu 50 ml lapte, iar in restul de lapte incalzit dizolvam gelatina scursa de apa in care am hidratat-o. Amestecam pana se dizolva complet si o adaugam in laptele condensat, mixand usor. Smantana pentru frisca o batem cu zaharul vanilat pana devine tare, apoi o incorporam treptat si usor in amestecul de lapte condensat. Lasam la rece pana cand se intareste putin.
  • Intindem jumatate din crema pe un blat (racit) si dam din nou la rece, timp in care vom pregati prima glazura. Punem toate ingredientele intr-un vas si le topim la foc mic. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Turnam peste crema si intindem usor avand grija sa nu se amestece cu crema. Dam din nou la rece pana se intareste glazura, apoi intindem cealalta jumatate din crema, acoperim cu al doilea blat si intindem uniform a doua glazura, care o pregatim exact la fel ca si prima glazura, doar ca o intindem calda. Dam din nou la rece pana se intareste glazura de deasupra.
    Se taie cu un cutit bine ascutit si umezit cu apa fierbinte.

Poze

Kinder Pingui, poza 1Kinder Pingui, poza 2



Comentarii (30):

29/04/2015

Am pregatit-o si eu.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/06/2015

Super

(0) (0) Abuz
29/04/2015

Delicioasa

(0) (0) Abuz
29/04/2015

EU FAC REȚETA SENSIBIL SCHIMBATĂ, ȘI-I SPUN „MILCH-SCHNITTE ” :)))) GABRIEL55

(0) (0) Abuz
edithke, 29/04/2015

Excelent

(1) (0) Abuz
13/04/2014

Am facut-o de cel putin 5 ori pana acum si e excelenta....

(0) (0) Abuz
02/11/2013

Excelenta

(0) (0) Abuz
07/07/2013

Am gustat si e foarte buna

(0) (0) Abuz
28/06/2013

Super buna

(0) (0) Abuz
28/06/2013

Excelent BRAVOOO

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Kinder fetta al latte
Kinder fetta al latte
6 porții
34 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Kinder pingui
Kinder pingui
8 porții
1h30m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Kinder pingui
Kinder pingui
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Buturuga tiramisu
Buturuga tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Bomboane kinder shocko-bons
Bomboane kinder shocko-bons
6 porții
1 oră
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Moelleux ciocolata-vanilie
Moelleux ciocolata-vanilie
10 porții
1h10m
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: