Moelleux ciocolata-vanilie

Gustări
Foarte ușor
1 h 10 m
2464 Kcal

Nu puteți alege intre ciocolata si vanilie pentru desert? Nu va faceti griji! Noi avem reteta care impaca ambele gusturi!

Ingrediente

10

Miezul de ciocolata:

Les moelleux :

Materiale

  • forma de silicon/ forma de cuburi de gheata pentru miez
  • tava de muffins
  • posh (optional)

Preparare

Preparare1 oră
Gătire10 min
  • Moelleux ciocolata-vanilie - Preparare etapa 1Miezul de ciocolata :
    Se topeste ciocolata cu lapte impreuna cu smantana si unt. Se amesteca bine.
  • Moelleux ciocolata-vanilie - Preparare etapa 2Se toarna intr-o matrita de silicon/forma de cuburi de gheata si se pune in congelator timp de cel putin o ora.
  • Moelleux ciocolata-vanilie - Preparare etapa 3Les moelleux :
    Se amesteca faina cu zahar, sare si oua. Se adauga untul topit si smantana lichida. Se amesteca bine.
  • Moelleux ciocolata-vanilie - Preparare etapa 4Impartiti aluatul injumatate-jumatate. Intr-o jumatate adaugati aproximativ 1 lingura extract de vanilie. In cealalta, adaugati pudra de cacao și amestecați bine.
  • Moelleux ciocolata-vanilie - Preparare etapa 5In cupele muffin unse cu ulei, turnați cele 2 compozitii in același timp folosind 2 posh-uri.
  • Moelleux ciocolata-vanilie - Preparare etapa 6Indepartati cu grija miezul de ciocolata (puneti fundul tavii pentru cateva secunde in apa calda daca este prea dificil).Puneti cate un miez de ciocolata in mijlocul fiecarei compozitii de cioco-vanilie.
  • Moelleux ciocolata-vanilie - Preparare etapa 7Coaceti 10 minute la 200°C.
  • Moelleux ciocolata-vanilie - Preparare etapa 8Gata!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care sunt ingredientele principale pentru Moelleux ciocolata-vanilie?

Ingredientele principale includ ciocolată cu lapte, smântână, unt, făină, zahăr, ouă, extract de vanilie și pudră de cacao.
Prepararea durează aproximativ 1 oră, iar coacerea 10 minute, totalizând 1 oră și 10 minute.
Da, rețeta este clasificată ca fiind foarte ușoară, fiind ideală pentru începători.
Da, poți experimenta cu diferite tipuri de ciocolată, cum ar fi ciocolata neagră sau ciocolata albă, pentru a obține arome diferite.
Se recomandă utilizarea unei forme de silicon sau a unei tăvi de muffins pentru a obține o textură optimă și a facilita scoaterea desertului.
PPetitchef_ro

Întrebări

Buna ziua, nu se pune nimic se crescut?

Nu, nu se pune. Aveti mai jos si video reteta pentru detalii suplimentare. Multumesc

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.79/5, 14 voturi 3 comentarii

gabriel

Bună

abuz

violeta

Cred ca este f,f, bun ,

abuz
razvandaniela_i2018

razvandaniela_i2018

Arata foarte bine o so incerc imediat?

abuz