Petitchef

Tort amaretto cu ciocolată

Desert
8 porții
30 min
50 min
Ușor
un desert de sarbatoare

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Blat:

50 g unt,

200 g zahăr pudră,

3 ouă,

200 g smântână,

175 g făină,

3 linguri cacao,

1 lingură praf de copt,

1/2 linguriță sare.


Sirop:

300 ml apă,

150 g zahăr,

40 ml Amaretto.


Cremă:

200 g frișcă lichidă,

200 g ciocolată neagră,

200 g unt,

200 g zahăr pudră,

40 ml Amaretto.

Preparare

  • Se începe cu prepararea blatului.

    Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră până se transformă în spumă.

    Adăugăm ouăle - la temperatura camerei, unul câte unul și batem bine cu mixerul.

    Adăugăm smântâna și batem în continuare până la omogenizare.

    Într-un castron cernem făina cu cacao, praf de copt și sarea, după care se adaugă în ploaie la celelalate ingrediente și se amestecă bine cu o lingură până la omogenizare.

    Compoziția se pune într-o tavă de tort rotundă cu pereți detașabili unsă cu unt.

    Se coace la 180 grade C, în cuptorul preîncălzit pentru 40-50 minute.

    Se verifică cu o scobitoare - se introduce scobitoarea în mijlocul tortului, iar dacă aceasta iese curată, atunci tortul este copt.

    Se lasă să se răcească în tavă.

    Până la răcirea blatului se pregătește siropul.

    Într-o crăticioară se toarnă apa și se adaugă zahărul.

    Se pune la foc potrivit și se amestecă până la dizolvarea zahărului.

    Se lasă să clocotească 4-5 minute, adăugăm Amaretto și oprim focul, apoi se lasă la răcit.

    Se trece la prepararea cremei.

    Se pune frișca lichidă într-o crăticioară și se adaugă ciocolata neagră ( de preferat de minim 50 % cacao) ruptă în bucățele.

    Această crăticioară se pune în bain-marie să se topească bine ciocolata, amestecând constant.

    Când s-a topit toată ciocolata, se scoate crăticioara din bain-marie și se lasă la răcit.

    Între timp se freacă bine untul (scos cu cel puțin o oră înainte la temperatura camerei) cu zahărul pudră.

    Adăugăm ciocolata topită și răcită, Amaretto și amestecăm bine până la omogenizare.

    Blatul se taie în două, siropul se împarte în două.

    Pe un platou, punem o parte de blat, se însiropează și se unge cu 1/3 din cremă.

    Se aranjează cealaltă parte de blat, se însiropează și se ornează cu restul de cremă și pe laterale.

    Se dă la rece pentru o ora, apoi se decorează cu fulgi de migdale.

    Se mai dă la rece pentru alte 2 ore sau cel mai bine peste noapte.

    Poftă bună!



Comentarii (63):

iliescu_m2014
iliescu_m2014, 30/11/2014

Suuuperrr

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/12/2013

Exelent!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/10/2016

Arata bine

(0) (0) Abuz
27/04/2014

Cred ca va fi extraordinar de gustos pt baietii mei si arata imbietor

(0) (0) Abuz
27/04/2014

Ciocolatos si bun

(0) (0) Abuz
26/04/2014

Superrrr

(0) (0) Abuz
26/04/2014

Imi place foarte mult

(0) (0) Abuz
26/04/2014

F. bun

(0) (0) Abuz
26/04/2014

Delicios!

(0) (0) Abuz
25/04/2014

Super,o sa-l incerc si eu

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Comentarii de pe Facebook

Arată bine, trebuie experimentat!

Intrebare: ce fel de smantana folositi la blat? Nu am inteles. Multumesc !

Petitchef.ro proprietarul retetei nu a indicat, noi consideram ca o smantana mai grasa...incercati cu 20% grasime.

Sunt prima la felie!


Rețete inrudite

Rețetă Tort de ciocolata cu crema de avocado
Tort de ciocolata cu crema de avocado
8 porții
1h45m
Ușor
4 / 5
Rețetă Tort de ciocolata
Tort de ciocolata
8 porții
55 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: