Placinta dobrogeana
Ingrediente
6
Rețete inrudite
-
Placinta cu zahar
-
Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
-
Placinta cu carne de bibilica
-
Placinta englezeasca cu mere
Preparare
Preparare1 oră
Gătire50 min
- Branza rasa se amesteca cu 300 g de smantana.
Se ung cu unt topit sau cu ulei , una cate una, doua sau trei foi de placinta,care se suprapun si deasupra se pune o parte din amestecul de branza cu smantana si se intinde uniform pe toata foaia. - Faci la fel de 4~ 5 ori, depinde cate foi de placinta ai in pachet suprapus cate doua foi .
Se ruleaza, cam ca o Havana si se stringe usor, ca o armonica.Placintele se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Se ung cu unt topit placintele. - E vremea sa impungi pe alocuri placinta cu o frculita ca sa respire,altfel in cuptor se umfla-n pene de mandrie.Prepari potopul pentru placinta, asta se face din 5 oua si cele 200 g de smantana ramasa.
- Toate aruncare intr-un castron se zapacesc cu mixerul sau cu un tel, apoi cu asta si se inunda tava.
O lasi 15 - 20 de minute, ca atat mai sta la odihna.
Se vâra "inundatia" in cuptorul incins la 180 de grade Celsius si se coace, pana se bronzeaza tebiue sa devina usor aurie ~ 50 de minute.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
21/09/2013
Am ales reteta aceasta dintre multe altele ,o cautam de foarte mult timp.Astazi am si invitati la o placinta dobrogeana.Ei nu stiu ce le voi oferiVa fi o surpriza delicioasa