Petitchef

Placinta cu urda si branza de vaci

Desert
6 porții
20 min
1 oră
Ușor
oua, urda, branza de vaci

Ingrediente

Numarul de porții: 6
2 pachete foi de placinta

1oo ml ulei

500 grame branza Riccota (sau urda)

500 grame branza de vaci

150 grame smantana

2 oua

1/2 lingurita sare

250 ml apa

Preparare

  • Intindeti foile de placinta si lasati-le sa „respire” in timp ce preparati umplutura.
  • Amestecati bine branza Ricotta, branza de vaci, smantana, ouale sarea impreuna cu o lingura de ulei. Consistenta acesteia trebuie sa fie medie. Intre timp puneti cuptorul sa se incalzeasca la 200 grade Celsius.
  • Luati o tava de cuptor si ungeti-o bine cu ulei. Luati o foaie de placinta si asezati-o cu extremitatile afara pe lungime.
    Adaugati inca o foaie de placinta si asezati-o invers ca pe cea anterioara cu extremitatile pe latimea tavii.
    Adaugati 3 linguri din compozitia de branza realizata anterior si repartizati-o uniform in tava.
  • Adaugati din nou o foaie sau doua de palcinta deasupra branzei de data aceasta foile sa ramana numai in tava si ungeti-le deasupra cu ulei. Adaugati din nou 3 linguri din compozitia de branza si intindeti bine pe suprafata tavei. Repetati acest procedeu pana cand se termina foile, avanda grija ca deasupra sa stea o foaie unsa bine cu ulei.
    Dati placinta la cuptor pentru 20 de minute.
  • Intre timp fierbeti cele 250 ml apa cu 4 linguri de ulei. Adaugati acest amestec peste placinta cu o lingura, apoi mai dati-o la cuptor inca 20 de minute. Scoateti placinta din cuptor si asezati cu prosop de bucatarie peste ea 30 de minute; cand s-a racit se poate taia.

Poze

Placinta cu urda si branza de vaci, poza 1Placinta cu urda si branza de vaci, poza 2Placinta cu urda si branza de vaci, poza 3



Comentarii (15):

04/10/2013

Simplu si rapid, perfect !

(0) (0) Abuz
02/09/2013

Good

(0) (0) Abuz
04/11/2012

Explicatie execrabila

(0) (0) Abuz
28/10/2012

Nu stiam ca se picura apa peste foi

(0) (0) Abuz
31/05/2012

Ok

(0) (0) Abuz
30/05/2012

Pana la urma cum ramane cu foile care au extremitatile pe dinafara tavii?

(0) (0) Abuz
carin, 30/05/2012

Buna reteta

(0) (0) Abuz
30/05/2012

Cred ca este foarte buna.

(0) (0) Abuz
29/05/2012

Cred ca este foarte buna,eu faceam numai cu branza de vaci sau cu urda si marar, dar asa cred ca este excelenta si voi incerca foarte curand

(0) (0) Abuz
28/05/2012

Cred ca este super? deasemenea pare usor de preparat. daca sti vreo reteta de placinta cu brinza dulce? ar fi zuper.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Placinta cu mere, placinta cu urda
Placinta cu mere , placinta cu urda
8 porții
1h10m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Placinta cu urda si marar
Placinta cu urda si marar
8 porții
1h5m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Placinta cu urda
Placinta cu urda
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Placinta englezeasca cu mere
Placinta englezeasca cu mere
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Placinta hamburger
Placinta hamburger
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef
Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef
6 porții
1h10m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaMascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipicaTofu – Branza de Asia!Tofu – Branza de Asia!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: