Petitchef

Tartalete cu caramel si ciocolata

Gustări
8 porții
30 min
25 min
Foarte ușor
Atat de usor de facut incat nici nu simtiti ca ati depus efort!

Ingrediente

1 pâte sablée


Caramelul :


100 gr zahar

40 gr unt semi-sarat

150 ml smantana de gatit

100 gr de chocolat

Materiale

forma de briose

Preparare

Etapa 1 - TARTALETE CU CARAMEL SI CIOCOLATA

Etapa 1

Desfaceti aluatul si taiati sub forma de cercuri cu ajutorul unei forme speciale de taiat. Puneti discurile pe o farfurie si dati la frigider timp de 1 ora.
Etapa 2 - TARTALETE CU CARAMEL SI CIOCOLATA

Etapa 2

Caramelul :
Puneti zaharul intr-o cratita la foc mediu. Lasati sa se topeasca si sa se caramelize, amestecand din cand in cand tigaia.
Etapa 3 - TARTALETE CU CARAMEL SI CIOCOLATA

Etapa 3

Imediat ce caramelul s-a format, se adauga untul dintr-o singura miscare (atentie la stropii fierbinti). Amestecati bine sa nu se arda.
Etapa 4 - TARTALETE CU CARAMEL SI CIOCOLATA

Etapa 4

Dupa ce untul s-a topit se adauga smantana cu atentie si se amesteca pana se incorporeaza bine. Se lasa sa fiarba si sa se ingroase timp de 10 minute, amestecand continuu. Caramelul este inca relativ lichid dar se va intari imediat ce se raceste Lasati-l la racit.
Etapa 5 - TARTALETE CU CARAMEL SI CIOCOLATA

Etapa 5

Puneti discurile de aluat pe fundul formelor de briose (tava este intoarsa). Nu trebuie sa ungeti cu unt.
Etapa 6 - TARTALETE CU CARAMEL SI CIOCOLATA

Etapa 6

Coaceti timp de 15 minute la 180°C. Lasati sa se raceasca, apoi scoateti-le de pe forme.
Etapa 7 - TARTALETE CU CARAMEL SI CIOCOLATA

Etapa 7

Umpleti-le cu caramel (daca este prea tare, puneti caramelul pentru cateva secunde in cuptorul cu microunde astfel incat se topeasca un pic). Dati tartaletele la rece pentru 1 ora.
Etapa 8 - TARTALETE CU CARAMEL SI CIOCOLATA

Etapa 8

Puneti deasupra ciocolata topita si rotiti usor pentru a distribui uniform ciocolata.
Dati la rece pentru 1 ora.
Etapa 9 - TARTALETE CU CARAMEL SI CIOCOLATA

Etapa 9

Voilà, Asa arata tartaletele dvs. cu caramel si ciocolata!

Observații:

Nu aveti un semi-sarat? Folositi unt normal si puneti un varf de lingurita de sare.




Comentarii:

VALENTINA, 13/06/2017

AM SA INCERC SA O FAC DAR...SIGUR VA FI FFF BUNA !

(0) (0) Abuz
magdalenagaiu, 13/06/2017

Unde gasim aluatul?

(0) (0) Abuz


Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăCiupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria românească

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale