Petitchef

Boluri din Churros (la cuptor)

Pentru un desert cu efect „wow”, schimbăm forma churros păstrându-le în același timp delicatețea! Un alt punct bun despre această rețetă? Churros-urile noastre nu sunt prăjite, ci bine coapte! Așa că nu ezitați să le ornați cu înghețată, frișcă, ciocolată topită sau caramel pentru a le face cu adevărat irezistibile! Vă explicăm totul pas cu pas în rețeta noastră detaliată de mai jos ↓

Gustări
5 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

5

Churros :

Toppinguri (ganache de ciocolată și frișcă/înghețată de vanilie și caramel):

Ganache:

Frișcă de vanilie:

Materiale

  • 1 forma de briose
  • Pungă de patiserie
  • Duză canelată
  • 1 cratiță
  • 1 spatulă de lemn

Preparare

  • Etapa 1 - Boluri din Churros (la cuptor)
    Se toarnă apa în cratiță și se pune la foc mediu. Adăugați zaharul și untul. Fierbeți totul. Untul trebuie să se topească complet.
  • Etapa 2 - Boluri din Churros (la cuptor)
    Luați tigaia de pe foc și adăugați făina dintr-o dată. Amestecați totul bine cu o spatulă de lemn și readuceți la foc. Amestecați până când aluatul se desprinde de margini.
  • Etapa 3 - Boluri din Churros (la cuptor)
    Se ia de pe foc, se adaugă vanilia apoi ouăle unul câte unul, în timp ce amestecați. Transferați aluatul încă cald într-o pungă de patiserie prevăzută cu o duză canelată.
  • Etapa 4 - Boluri din Churros (la cuptor)
    Întoarceți tava pentru brioșe cu susul în jos și ungeți-i suprafața. Așezați aluatul peste fundul formelor de brioșă, formând o spirală continuă. Apăsați bine părțile care nu s-au lipit împreună. Ungeți cu ulei vegetal bolurile din churro.
  • Etapa 5 - Boluri din Churros (la cuptor)
    Coaceți n cuptorul preîncalzit la 200°C timp de 30 de minute.
  • Etapa 6 - Boluri din Churros (la cuptor)
    Scoateți din cuptor și dați imediat prin zahăr (sau un amestec zahăr + scorțișoară).
  • Etapa 7 - Boluri din Churros (la cuptor)
    Decorați cu înghețată și caramel sau cu umplutură la alegere!
  • Etapa 8 - Boluri din Churros (la cuptor)
    De asemenea, vă puteți orna bolurile cu ganache de ciocolată și frișcă.
    *Pentru ganache:
    Va fi necesar să încălziți smântâna apoi să încorporați ciocolata tăiată bucatele.
    *Pentru frișca de vanilie:
    Batem frișca foarte rece cu mascarpone, zahăr pudră și vanilie până se formează o cremă groasă și cremoasă.
    Decorați totul cu alune tocate.

Observații:

Cum să faci churros la cuptor?
Tot ce trebuie să faceți este să faceți un aluat choux, să puneți totul pe o tavă de copt unsă și să le coaceți la cuptor la 200°C.

De ce aluatul choux și churros trebuie să fie cald pentru a fi turnat?
Dacă așteptați prea mult, aluatul se va răci și se va întări și va fi mult mai complicat de pus în punga de patiserie. Așa că nu așteptați!

Puteți îngheța churros?
Vești bune: puteți congela churros și să vă bucurați de ele mai mult timp! Le puteți prepara în cantități mari și să aveți mereu câteva la îndemană ;-)

Cum se prepară ganache de ciocolată de casă?
În Spania churros se consumă în general cu ganache de ciocolata, rețeta este foarte ușor de făcut, și o oferim chiar aici:
Pentru a face un ganache de ciocolată de casă, tot ce trebuie să faceți este să încălziți smântâna și când este foarte fierbinte adăugați ciocolata la alegere, în aceeași cantitate cu smântâna, tăiată în bucățele mici. Amestecați bine și veți obține un ganache perfect

Cum se prepară frișcă de casă?
Puteți prepara frișca pur și simplu bătând frișca și zahăr. Am decis să facem o frișcă extra gourmet: pentru a o reproduce acasă va trebui să bateți frișca rece și mascarpone în aceleași cantități, cu zahăr pudră (după gust) și extract de vanilie (sau o păstaie de vanilie). Puteți varia aromele adăugând în cremă extract de cafea sau floare de portocal.
Vă recomandăm să puneți smântână la congelator cu 15 minute înainte de a o folosi și să alegeți o smântână cu cel puțin 30% grăsime.

Poze

Boluri din Churros (la cuptor)
Boluri din Churros (la cuptor) - poza 2
Boluri din Churros (la cuptor) - poza 3
Boluri din Churros (la cuptor) - poza 4
Boluri din Churros (la cuptor) - poza 5
Boluri din Churros (la cuptor) - poza 6
Boluri din Churros (la cuptor) - poza 7
Boluri din Churros (la cuptor) - poza 8
Boluri din Churros (la cuptor) - poza 9

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Croissante friganele la cuptor
Croissante friganele la cuptor
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Anghinare la cuptor
Anghinare la cuptor
2 porții
1 h 15 m
Ușor
3.1 / 5
Rețetă Cum să gătești pulpe de pui la cuptor?
Cum să gătești pulpe de pui la cuptor?
2 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează