Petitchef

Parfe de ciocolata

Desert
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Smanatana trebuie tinuta la rece inainte de a o folosi. Bate bine smantana, pana devine tare.
    Galbenusurile + zahar + coniac se pun intr-un castron deasupra unei oale cu apa care fierbe.
  • Amesteca continuu pana ce compozitia se ingroasa. Ia de pe foc si adauga ciocolata si vanilia. Lasa cateva minute sa se topeasca ciocolata, amesteca sa se incorporeze. Ia castronul de pe oala si lasa 10 minute sa se racoreasca.
  • Adauga cate o lingura de frisca, amestecand dupa fiecare. Dupa ce ai incorporat bine crema de ciocolata in frisca, pune in congelator peste noapte.
    Pentru topping topeste ciocolata la baia de aburi si subtiaza-o cu lapte.
  • Daca vrei, poti folosi si albusurile batute spuma, pe care le incorporezi dupa ce ai pus smantana.

C Cooking with my soul

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
3 porții
4 h 10 m
Foarte ușor
Rețetă Flan de ciocolata fara gluten
Flan de ciocolata fara gluten
6 porții
50 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează