Carpaccio de scoici cu vinaigreta citrica si fistic - un antreu elegant si usor de preparat

votează acum
Aperitiv
Foarte ușor
40 min
457 Kcal

Acest carpaccio de scoici este o rețetă ușoară și perfectă pentru a pregăti un aperitiv ușor, original și elegant. Vinaigreta citrică realizată cu suc de portocale și o notă de lime, aduce prospețime și echilibrează suavitatea scoicilor cu un punct acid și aromatic. Fisticul prăjit adaugă textură și un contrast subtil la gustul sărat al fructelor de mare, completând un aperitiv plin de nuanțe care se montează în câteva minute și se savurează ca și cum ar necesita mult mai mult efort. Dacă, gândindu-te la carpaccio îți vine în minte doar cel de vită, această versiune cu fructe de mare este o modalitate surprinzătoare și delicioasă de a schimba registrul.

Ingrediente

2

Pentru vinaigreta citrică:

Pentru decor final:

Materiale

  • Castron mic
  • Răzătoare
  • Storcător
  • cratiță
  • Cuțit ascuțit
  • Tocător
  • Sită fină
  • Mixer de mână