15 feluri de mâncare pe care le puteți congela și le puteți avea pregătite pentru a supraviețui întoarcerii la rutină

marți 9 septembrie 2025 09:19 - Patricia González
15 feluri de mâncare pe care le puteți congela și le puteți avea pregătite pentru a supraviețui întoarcerii la rutină

Septembrie vine întotdeauna cu aceeași scenă: programe pline, zile de lucru interminabile și puțin spațiu pentru gătitul zilnic. Între muncă, școală și rutina care revine brusc, gătitul poate deveni o altă sursă de stres. Dar există un truc simplu pentru a economisi timp fără a renunța la a mânca bine: umpleți congelatorul cu mâncăruri de casă gata de încălzit.

Nu vorbim despre orice rețetă, ci despre cele care rezistă la congelare fără să-și piardă aroma sau textura și care vă permit să pregătiți o masă completă în câteva minute. De la caserole tradiționale la creme și lasagna, această selecție reunește 15 opțiuni care se congelează foarte bine și care vă vor scoate din mai multe încurcături în timpul săptămânii.


Descoperiți cele mai bune rețete ale noastre

Linte spaniolaRețetă Linte spaniola

Cautati o reteta pentru o masa usoara si completa? Alegeti linte in stil spaniol! O mancare echilibrata a carei reteta este transmisa din generatie in generatie ... in Spania :-)




Vită mafé - versiunea ușoară și întotdeauna gustoasă!Rețetă Vită mafé - versiunea ușoară și întotdeauna gustoasă!

Mergem pe continentul african pentru a servi un fel de mâncare care ne va încânta papilele gustative: carne de vită cu mafé. Dar ce este atât de special la acest sos? Este cremoas și făcută cu unt de arahide ! Un amestec dulce care, fără îndoială,...


Supa de conopida si fisticRețetă Supa de conopida si fistic

Te intrebi adesea ce sa faci cu conopida? Transforma-o intr-o supa crema! Pentru o nota crocanta, luati in considerare decorarea cu fistic zdrobit, deasupra inainte de servire.








Vinete umplute cu mozzarella gratinatăRețetă Vinete umplute cu mozzarella gratinată

Clasicele vinete umplute sunt la fel de bune ca întotdeauna! Aici, acestea sunt umplute cu carne tocată de vită, ceapă, usturoi, busuioc proaspăt și puțin piper pentru un plus de savoare. Odată umplute, sunt gratinate cu brânză mozzarella pentru o...


Chiftele moi și gustoaseRețetă Chiftele moi și gustoase

O rețetă din tradiția italiană pe care toată lumea o adoră: chifteluțe cu sos de roșii . Există multe rețete pentru a pregăti acest fel și fiecare bunica are propriile ei secrete pentru a le face moi și gustoase : există cei care folosesc mix....




Cannelloni cremoși cu pesto: rețeta ușoară și gustoasăRețetă Cannelloni cremoși cu pesto: rețeta ușoară și gustoasă

Cannelloni cu pesto este un prim fel bogat și învăluitor, perfect pentru cei care iubesc aromele intense și texturile moi. Umplutura cremoasă de ricotta, parmezan și pesto de busuioc oferă o explozie de aromă, sporită de un sos bechamel catifelat...


Quiche lorraine de casă, rețeta ușoarăRețetă Quiche lorraine de casă, rețeta ușoară

Ne scufundăm în rețete tradiționale franțuzești, cu rețeta adevărată de Quiche Lorraine ! Pe lângă faptul că este super ușor de făcut, necesită foarte puține ingrediente: cu aluat foitaj crocant și umplutura generoasă din ouă, smântână maturată și...


Chec aperitiv cu sunca, masline si cascavalRețetă Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval

Pentru un aperitiv interesant, chiar si de sarbatori, reteta aceasta este perfecta! Un chec aperitiv cu sunca, cascaval si masline verzi. Usor de facut si cu un rezultat super gustos ce va incanta gusturile tuturor oaspetilor :-) Pas cu pas, va...




Falafel - simplu si rapidRețetă Falafel - simplu si rapid

Chiftelute din naut ce inlocuiesc cu succes proteinele din carne, fiind un preparat ideal pentru vegetarieni sau pentru persoanele care tin post.


Lasagna bolognese: rețeta pe care toată lumea o adoră!Rețetă Lasagna bolognese: rețeta pe care toată lumea o adoră!

Dacă ar trebui să alegem un fel de mâncare cu care toată lumea este de acord, acesta ar fi lasagna bolognese;) Cu straturile sale generoase de paste, sos bolognez fiert îndelung, sos bechamel cremos și parmezan auriu gratinat, este rețeta perfectă...


Patricia GonzálezPatricia González
asionată de bucătărie și de mâncarea bună, viața mea se mișcă între cuvinte alese cu grijă și linguri de lemn. Responsabilă, dar distrată. Sunt jurnalistă și redactoare cu mulți ani de experiență și mi-am găsit colțul ideal în Franța, unde lucrez ca redactoare pentru Petitchef. Îmi place bœuf bourguignon, dar îmi este dor de salmorejo-ul mamei mele. Aici combin dragostea mea pentru scris și pentru gusturile suculente pentru a împărtăși rețete și povești despre bucătărie care sper să te inspire. Tortilla, îmi place cu ceapă și puțin făcută :)

Comentarii

Notează articolul:
3/5, 4 voturi