Falafel - simplu si rapid
Chiftelute din naut ce inlocuiesc cu succes proteinele din carne, fiind un preparat ideal pentru vegetarieni sau pentru persoanele care tin post.
Ingrediente
5
Materiale
- Friteuza
Preparare
Preparare15 min
Gătire3 min
Puneti nautul scurs, faina, ceapa si usturoiul, tocate, intr-un castron.
Adaugati ierburile si condimentele tocate.
Zdrobiti amestecul cu o presa de zdrobit sau alta unealta asemanatoare, pentru a obtine o pasta nu prea fina. Mixerul trebuie evitat in acest stadiu, intrucat aluatul trebuie sa fie zdrobit grosier.
Formati bile de dimensiunea unei mingi de ping-pong.
Prajiti in ulei fierbinte timp de 3 minute.
Gata!
Observații
Pentru o versiune fara gluten: nu adaugati faina si utilizati in schimb, naut uscat. Puneti-l la inmuiat timp de 24 de ore in apa, inainte de a-l folosi. Textura sa va lega bine aluatul si nu va trebui sa adaugati faina.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 203Kcal
- Carbo: 16.7g
- Grăsimi: 11g
- Grăsimi sat.: 1.4g
- Proteine: 5.9g
- Fibre: 6.2g
- Zahăr: 2.9g
- ProPoints: 5
- SmartPoints: 6
Informații nutriționale pentru 1 porție (113g)
Echipamente de gătit
Plită
blender
Întrebări
Turmericul nu poate fi inlocuit cu alt condiment?Ms..
Cu boia dulce.
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
4.48/5, 27 voturi 2 comentarii




Punctează această reţetă