Articole - pagina 8

728 rezultate
“Orange wine”/Vinul portocaliu – al 4 lea vin

“Orange wine”/Vinul portocaliu – al 4 lea vin

Alb, rosu, rose nu mai sunt cele 3 tipuri de vinuri cunoscute. „Al patrulea vin”, vinul portocaliu si-a castigat numele datorita culorii, si nu contine citrice. Se bucura de o popularitate in crestere si a fost votat bautura anului 2017.

vezi mai mult
Bouillabaisse – de la mancarea pescarilor, la supa cu renume international

Bouillabaisse – de la mancarea pescarilor, la supa cu renume international

Bucataria provensala este renumita datorita “bouillabaisse”, o supa-tocana din pesti de stanca care se mananca cu crutoane de paine frecate cu usturoi si cu un sos de culoare galben-roscata numit rouille. Sosul este intins pe paine, care se serveste pe post de garnitura la supa. Sosul poate fi...

vezi mai mult
Vinul rosu si ale sale beneficii

Vinul rosu si ale sale beneficii

Vinul rosu este una dintre cele mai vechi bauturi alcoolice dar si una dintre cele mai studiate. Cercetarile au aratat ca vinul rosu este o sursa deosebit de bogata de antioxidanti, flavonoide si compusi fenolici. S-a demonstrat ca vinul rosu creste speranta de viata, protejeaza impotriva a...

vezi mai mult
Tabasco – sosul de chili brevetat

Tabasco – sosul de chili brevetat

Tabasco este un sos preparat din ardei iute, otet, sare, zahar si arome. Ardeiul din care se face acest sos apartine speciei de plante Capsicum frutescens din genul Capsicum.

vezi mai mult
Cardamomul - cea mai veche mirodenie din lume

Cardamomul - cea mai veche mirodenie din lume

Originar din padurile vestice ale Indiei, unde creste in salbaticie, cardamomul este unul dintre cele mai vechi condimente din lume. Astazi aria lui s-a extins fiind intalnit si in: Sri Lanka, Guatemala, China si Tanzania. Planta tropicala, creste pe pamantul junglei, este de dimensiuni mici si...

vezi mai mult
Rulada cu carne

Rulada cu carne

Daca nu mai stiti cum sa gatiti carnea si v-ati plictisit de friptura clasica, va propunem o colectie de retete de rulada cu carne. Rulada cu carne este excelenta servita calda, alaturi de garnitura preferata, la pranz sau la cina, dar este extraordinar de buna si rece, servita ca aperitiv...

vezi mai mult
Orez cu lapte - desertul copilariei

Orez cu lapte - desertul copilariei

Cu totii iubim orezul cu lapte, mici, mari sau pitici, orezul cu lapte e dulcele bun, facut in casa. Cu ingrediente putine, simple, dulceturi sau gemuri din camara, orezul cu lapte se poate servi atat cald cat si rece, la micul dejun sau la cina. Orezul de fierbe in lapte si se condimenteaza cu...

vezi mai mult
Salata de boeuf – vedeta meselor de sarbatoare

Salata de boeuf – vedeta meselor de sarbatoare

Aperitivele sunt cele care „deschid” o masa festiva sau o petrecere si prin urmare este foarte important sa avem o imaginatie bogata pentru a oferi invitatilor o multitudine de aperitive dar si o diversitate de platouri reci. De cele mai multe ori, aperitivele si salatele pot fi o adevarata...

vezi mai mult
Barista – specialistul cafelei

Barista – specialistul cafelei

Daca pe vremuri se vorbea de meserii precum portar, vistier, paharnic, stolnic, pivnicer, pitar, ei bine, in ziua de astazi intalnim, chef, mixologist, barista si multe altele, ciudate.

vezi mai mult
Retete de …sarmale

Retete de …sarmale

Istoria spune ca sarmalele au aparut in imperiul Otoman, care le-a raspandit peste tot pe unde a avut ocazia sa fie cuceritor. Termenul de sarma vine din limba turca de la cuvantul „sarmak” ce reprezinta rulou si se refera la un ambalaj ce infasoara o umplutura. Printre tarile care isi insusesc astazi sarmaua ca mancare nationala, se numara si Romania, Bulgaria, Slovenia, Grecia, Ucraina,

vezi mai mult
Retete de cozonac

Retete de cozonac

Cozonacul este desertul traditional prin excelenta, care nu lipseste la nicio sarbatoare romaneasca. Este desertul traditional pe care romanii il prefera atat de Craciun, cat si de Paste. In ciuda diverselor tipuri de cozonac, romanesti sau de import, multi romani pastreaza traditia si ii...

vezi mai mult
Invitatia la ceai

Invitatia la ceai

Invitatia la ceai dupa-amiaza este un mijloc practic de a raspunde unei vizite prietenesti sau chiar unei mese.

vezi mai mult
Salate de post

Salate de post

Postul sau perioadele cand anumite alimente sunt interzise a fi consumate prin religia fiecaruia este tinut pentru a curata trupul

vezi mai mult
Retete de...turta dulce

Retete de...turta dulce

Datorita bine cunoscutei casute de turte dulce din povestea fratilor Grimm -„Hansel si Gretel“, decorata cu tot soiul de bomboane si creme, brutarii germani au inceput sa coaca turta dulce si sub forma de casute.

vezi mai mult
Cornuletele de casa – simbol al meselor de sarbatoare

Cornuletele de casa – simbol al meselor de sarbatoare

Deserturile de casa reprezinta inca o categorie apreciata si rara de dulciuri. Pe langa faptul ca stiti ce adaugati in compozitie, le faceti dupa gustul propriu: simple, cu gem sau dulceata, cu nuca, cu rahat sau de ce nu, cu ciocolata.

vezi mai mult
Mancaruri cu... ciuperci

Mancaruri cu... ciuperci

Ciupercile sunt un aliment valoros, bogat în fibre, vitamina B2, minerale, antioxidanți și proteine; ciupercile conțin 80% apă și au o valoare calorică mică putând fi consumate cu ușurință și în diete. Datorită faptului că nu conțin zahăr, ciupercile sunt recomandate și în dieta diabeticilor....

vezi mai mult
Cartofi gratinati

Cartofi gratinati

Daca sunteti in pana de idei v-am pregatit noi o colectie de retete de cartofi gratinati, cremosi, gustosi si cu o crusta usor crocanta.

vezi mai mult
Lamaia vs Lime

Lamaia vs Lime

Ca sa nu confundati lamaia cu lime si invers, trebuie sa stiti cateva caracteristici comparative

vezi mai mult
Caragenanul (E407) – agentul de ingrosare cu efect toxic

Caragenanul (E407) – agentul de ingrosare cu efect toxic

Caragenanul este un aditiv alimentar ce este folosit ca emulgator, substanta suport, stabilizator, agent de gelificare, agent de ingrosare, emulgator si umectant, conform Regulamentului nr. 1129/2011 adoptat de Comisia Europeana Polizaharid natural, extras din alge rosii (Rhodophyceae),...

vezi mai mult
Retete cu... creveti

Retete cu... creveti

Salbatici sau dezvoltati in crescatorii special amenajate din Japonia, crevetii sunt apreciati pentru carnea lor gustoasa. Crevetii de dimensiuni mai mari provin de obicei din ape mai calde, in timp ce speciile mai mici de creveti care se gasesc in apele mai reci tind sa fie mai suculenti.

vezi mai mult
Cateva cuvinte despre …napi

Cateva cuvinte despre …napi

Cunoscuti din cele mai vechi timpuri atat ca leguma si planta medicinala, napii sunt folositi astazi in diverse preparare culinare: se pot adauga in ciorbe, in loc de cartofi, se pot fierbe in apa sau pe aburi, se pot coace si praji, se pot servi cu diferite sosuri sau, pur si simplu, cu unt sau smantana. De la napii se utilizeaza in special radacinile si uneori frunzele.

vezi mai mult
Dulciuri cu malai

Dulciuri cu malai

Folosit in deserturi, poate transforma un preparat intr-o surpriza dulce, aromata si gustoasa, perfect pentru orice moment al zilei.

vezi mai mult
Gratinarea – arta coptului in crusta

Gratinarea – arta coptului in crusta

Gratinarea este o tehnica de gatit ce are ca scop obtinerea unei cruste care impiedica mancarea sa se usuce, oferindu-i un aspect dar si o textura diferita.

vezi mai mult
Torturi cu biscuiti

Torturi cu biscuiti

Cu totii avem momente cand am manca ceva dulce si de fiecare data cand ne gandim la prajituri ne ploua in gura. Indiferent ca este vorba de clatite, un fursec, o felie de tort sau alte deserturi, pofta de dulce nu poate fi potolita decat savurand desertul preferat. Daca vreti sa faceti tort in...

vezi mai mult