Apreciat pentru aroma, culoare, delicatetea dar si pentru pretul ridicat, sofranul este socotit drept o delicatesa in bucatarie.
vezi mai multCu o aroma mai delicata si mai dulce decat ceapa, prazul adauga o nota subtila unor retete fara sa acopere alte arome care sunt prezente. Desi prazul este disponibil pe tot parcursul anului, sezonul lui este toamna si in prima parte a primaverii.
vezi mai multObtinuta prin precipitare in urma fierberii a unui amestec de lapte de vaca sau de oaie cu zer ramas dupa prepararea casului, urda este o branza proaspata.
vezi mai multUrzicile pot fi consumate sub forma de supa, ciorba, piure, sosuri, ceai si alte preparate. Pot fi consumate ca salata delicioasa asezonata cu ulei, sare, otet, lamaie si beneficiaza de tot atatea retete dupa cate gusturi si inventivitate exista in bucataria fiecaruia.
vezi mai multPraful de copt a fost brevetat pe la mijlocul anilor 1860 de catre un profesor de la Harvard. Ca orice noua inventie, a avut parte de o multime de controverse si confuzii, mai ales cand a aparut la vanzare pe rafturile magazinelor.
vezi mai multRulada e un simplu pandispan umplut cu gem, dulceata sau orice tip de crema va place. Se potriveste oricarui sezon si oricarui anotimp.
vezi mai multAlimentele care contin proteine de soia sunt o alternativa sanatoasa fata de carne si alte produse de origine animala care contin grasimi si colesterol saturat.
vezi mai multPotrivit calendarului crestin ortodox, in ziua de 9 martie sunt omagiati “cei 40 de Sfinti Mucenici din Sevastia”.
vezi mai multOrezul rosu este o varietate a orezului integral si pe langa faptul ca are un gust delicios, de nuca, poseda si niste proprietati nutritive exceptionale.
vezi mai multFolosita la inceput in alchimie, tehnica Bain-Marie a fost preluata cu succes in gastronomie pentru topirea ciocolatei sau prepararea felurilor de mancare delicate.
vezi mai multCu un gust dulce si sarat in acelasi timp, sunca de Parma se pote folosi cu succes in multe preparate culinare, plecand de la cele mai simple si pana la cele mai rafinate meniuri.
vezi mai multIn afara de a fi consumate crude, bananele sunt un adaos minunat la o multitudine retete, pornind de la salate si pana la produse de patiserie.
vezi mai multSimplu, cu fructe confiate, stafide sau rahat, cu sau fara glazura, checul este un desert delicios.
vezi mai multOuale sunt un produs alimentar obisnuit dar si unul dintre cele mai versatile ingrediente folosite la gatit. Desi cele mai intrebuintate oua sunt cele gaini, se consuma insa si oua de rata, gasca, prepelita, strut etc.
vezi mai multPiureul de legume este o garnitura simpla, sanatoasa si usor de realizat, care inlocuieste cu success piureul de cartofi.
vezi mai multDesi este un simplu amestec de albusuri de ou si zahar, bezeaua este adesea utilizata pentru a acoperi placinte, budinci, prajituri cu crema sau poate constitui un desert de sine statator.
vezi mai multOstropelul este un fel de mancare care poate fi preparat din orice tip de carne de pasare, dar si de iepure, miel sau vita.
vezi mai multPanna Cotta este o specialitate a regiunii Piemont din Italia, si exista inscrisuri ca aceasta crema delicata se facea din timpuri medievale.
vezi mai mult