Smochinele proaspete se pot consuma coapte si crude. Pe cele uscate le puteti consuma ca atare sau preparate in compot de fructe uscate.
vezi mai multPune de acum la pastrare ierburile aromatice preferate si le vei avea toata iarna la indemana. Nu-ti trebuie blender si nici aparat de vidat.
vezi mai multSocul este o planta cu proprietati medicinale cunoscute inca din evul mediu. Egiptenii au folosit florile de soc pentru tratamente cosmetice. Grecii au folosit radacina pentru a prepara un ceai cu efect laxativ. Multe triburi indiene stravechi au folosit fructele si florile de soc in ceaiuri si alte bauturi in scopuri medicinale.
vezi mai multParfumate si zemoase, prunele sunt fructele preferate pentru compoturi, gemuri si marmelade. Totusi, prunele se consuma crude, cu coaja cu tot si sunt recunoscute pentru proprietatile digestive.
vezi mai multSunt nenumarate retete de preparate la gratar care difera de la o zona la alta, ba chiar si modalitatea de a face focul difera.
vezi mai multCu o textura crocanta si un gust asemanator nucilor, bobul de naut are o culoare galben-aurie si seamana mai mult cu o aluna decat cu ruda sa fasolea. Exista si sortimente de naut roz, negru, verde sau maroniu. In alimentatie sunt folosite semintele de tip kabuli si desi.
vezi mai multPepenele galben este o leguma din familia Cucurbitaceae, fiind ruda cu dovleacul, dovlecelul sau castravetele si este unul dintre cele mai gustoase fructe, fiind si o bogata sursa de vitamine si energie, un adevarat izvor de sanatate.
vezi mai multSimple, la fel ca si definitia, crutoanele sunt mici bucati de paine rumenite in cuptor sau prajite in grasime, servind la supe si la creme, originare din Franta.
vezi mai multCreierul are nevoie de micul dejun. Cercetarile stiintifice au aratat ca micul dejun este un element cheie pentru memorie. In cadrul studiului s-a observat ca cei care „sar” peste micul dejun obtin rezultate mai slabe la testele pentru memorie si au o putere de concentrare diminuata.
vezi mai multVinetele sunt versatile si pot fi fierte, prajite in ulei sau pe gratar, umplute si coapte. Sunt o sursa buna de fibre dietetice si potasiu, sunt bogate in acid folic, magneziu si cupru.
vezi mai multCine iubeste cafeaua cu siguranta iubeste si prajiturile cu cafea! Dulciurile si cafeaua sunt doua dintre placerile de zi cu zi ale multora dintre noi.
vezi mai multAfinele incep sa fie disponibile incepand cu sfarsitul lunii iunie si pana in august, sa zicem un septembrie mai bland. Daca doriti sa va bucurati de textura, gustul si proprietatile lor, este timpul sa va ganditi cand sa le recoltati sau sa va faceti provizii.
vezi mai multDe marime medie, nici prea adanca, dar nici prea deschisa, lingura de lemn e buna pentru supe, ciorbe, pireuri, tot felul de macarurui solide, deserturi, etc.
vezi mai multDaca va place sa mergeti in padure, la cules de ciuperci si sunteti cunoscatori ai genurilor comestibile si neaparat al celor non-comestibile, probabil stiti ca ne aflam in plin sezon de galbiori.
vezi mai multSezonul rosiilor s-a deschis asa ca nimic nu ne impiedica sa dam frau liber imaginatiei si sa folosim rosii la salate si nu numai.
vezi mai multUna din calitatile principale ale ciocolatei este versatilitatea, fiind adesea utilizata la obtinerea unor deserturi, crearea unor decoratiuni pentru deserturi sau drept glazura ori umplutura. Si cum in cele mai multe retete trebuie sa folosim ciocolata topita, este foarte important sa stim cum sa o topim corect.
vezi mai multGuarana sau Paullinia Cupana este o planta tropicala cataratoare, originara din jungla amazoniana, inrudita indeaproape cu artarul, ce a fost descoperita pentru beneficiile sale asupra sanatatii si anume pentru cresterea energiei, ca arzator de grasimi si ca un stimulent asemanator cu cafeaua.
vezi mai multFolosit pentru a indulci si a da profunzime aromei diverselor preparate culinare, mirinul este un fel de vin de orez, dar cu un continut de aclool mult mai mic si continut mai ridicat de zahar.
vezi mai multOriginara din Italia, din regiunea Lombardia, mascarpone este o branza legendara cu radacini de prin secolul al 16-lea, recunoscuta mondial ca produs al bucatatiei italiene.
vezi mai multPe masura ce vremea se incalzeste, parca si noi simtim nevoia sa petrecem mai mult timp afara, sa ne bucuram de aerul proaspat. A iesi la picnic e simplu de zis, dar greu de facut...cosul, nu planificarea. Ce trebuie sa contina cosul de picnic?
vezi mai multSe intampla uneori sa ne apucam de pregatit ceva si entuziasmati de reusita preparatului, sa o dam in bara in ultima clipa, transformand totul intr-un fiasco. Bunica zicea ca atunci cand te apuci sa faci maioneza sa zici tot timpul « Tatal nostru » ca sa nu se taie. Doamne ce m-am amuzat ani la randul.
vezi mai multOul - vedeta incontestabila a majoritatii preparatelor culinare – creeaza uneori dificultati in cazul in care este nevoie de separarea albusului de galbenus.
vezi mai multIn popor, luna iunie este denumita „Ciresar”, dar pe langa delicioasele cirese, in aceasta luna apar capsunile, fragii, dudele, zmeura, visinile si coacazele. Culoarea predominanta a fructelor din aceasta luna este rosu, afrodisiaca, stimulenta a sistemului circulator, renal si a ficatului
vezi mai multConsumul de legume si fructe sanatoase ajuta la prevenirea bolilor de inima si a accidentului vascular cerebral, a diverticulitei, controleaza tensiunea arteriala, previn anumite tipuri de cancer si protejeaza impotriva cataractei si a degenerescentei maculare sau pierderea vederii.
vezi mai mult