Se intampla uneri, poate mai des decat credem, sa facem un desert perfect si cand vine etapa ornarii cu frisca, totul se ruineaza. Frisca nu iese cum ne dorim, nu-si pastreaza forma, iar decoratul devine un calvar
vezi mai multUntul reprezinta unul dintre cele mai importante produse lactate pentru alimentatie, fiind grasimea de origine animala cu cea mai mare digestibilitate. Se consuma intins pe alte feluri de mancare, ajuta la coacere, la realizarea de sosuri sau pentru prajire
vezi mai multAcrilamida este o substanta produsa in mod natural in alimente ca urmare a prepararii la temperaturi ridicate (coacere, frigere sau prajire).
vezi mai multLintea, acest gigant nutritional, ofera organismului nostru 6 minerale importante, 2 vitamine din complexul B, proteine complete si o (zero) grasimi.
vezi mai multSmoothie satisface dorintele tuturor: e hranitor, plin de vitamine, satios, usor de preparat, poate avea efecte de slabire si, cel mai important, e foarte gustos!
vezi mai multAdeptii dietei Raw Food consuma in general numai alimente neprocesate de origine vegetala, de preferat organica. Exista insa si exceptii, cand se consuma si alimente de origine animala neprocesate.
vezi mai multCiresele sunt fructe dulci, zemoase sau pot avea un gust acidulat sau amarui in functie de soi.
vezi mai multPentru ca majoritatea dintre noi suntem in criza de timp, dimineata suntem nevoiti sa mancam celebra omleta, si pentru ca este gustoasa dar si pentru ca se gateste rapid. Totusi, stim cu totii cum sa facem o omleta perfecta?
vezi mai multO buna masticatie are un efect pozitiv asupra sanatatii tractului digestiv si in mod particular asupra dentitiei.
vezi mai multNimeni nu poate rezista tentatiei de a manca cel putin una atunci cand le vede asezate pe platou, in „haine de gala” (aurii, pudrate cu zahar vanilinat) emanand un parfum dulce in toate casa.
vezi mai multDaca doriti sa experimentati nu va fie frica sa incercati o reteta de tort, dar tineti cont de urmatoarele sfaturi: alegeti o reteta rapida si usoara, folositi fructe proaspete si de sezon, pregatiti creme in combinatii contrastante...SERVITI CU POFTA!
vezi mai multBulzul sau botul de mamaliga este o mancare specifica din Ardeal, pe cat de simpla, pe atat de gustoasa. Se poate servi ca aperitiv sau ca o gustare rapida.
vezi mai multNegresa este una dintre cele mai prajiturile de casa cel mai usor de facut. Este ieftina, rapida si pe placul tuturor, de la mici la mari. Pentru ca este un dulce preferat de aproape toata lumea, exista si varianta „de post”.
vezi mai multDesi reteta e simpla, apa, faina, sare si drojdie, fiecare gospodina are un ingredient secret: multa dragoste!
vezi mai multRicotta este o specialitate de branza produsa in Italia, obtinuta prin coagularea zerului de lapte de oaie. Este un produs ideal pentru persoanele interesate de o alimentatie echilibrata si sanatoasa datorita continutului scazut de grasimi si continutului ridicat de calciu.
vezi mai multNu se cunoaste cine a inventat chiftelele. Le gasim cam peste tot in lumea asta, se numesc diferit si se condimenteaza in functie de specificul local. Unii le marineaza in sos de rosii, altii le frig in ulei incins ori untura, dar tot chiftele sunt.
vezi mai multDesi este o leguma de care ne putem bucura pe tot parcursul anului, trebuie sa stiti ca cea mai buna perioada de recoltare este aprilie-iulie a fiecarui an, atunci cand el ajunge la maturitate.
vezi mai multBaconul este carne cu grasime afumata, obtinuta din burta porcului. Insa mai multe populatii ale lumii il obtin din parti diferite.
vezi mai multEste un secret cunoscut de mult ca apa bauta de indata ce te ridici din pat, adica inainte de a manca ceva, este o modalitate buna de a purifica sistemul intern.
vezi mai multHrisca este o pseudo-cereala, o samanta de fructe ce se regaseste in familia rubarbei si macrisului. Datorita lipsei glutenului si cantitatilor impresionante de antioxidanti este recomandata ca o alternativa la grau pentru cei care au intoleranta la cereale.
vezi mai multMai mici decat portocalele, mai dulci si fara samburi acestea sunt clementinele. Gustoase, zemoase si hranitoare, clementinele sunt apreciate pentru gustul si savoarea lor dar si pentru faptul ca, contin acid folic, fibre, potasiu, magneziu, calciu si fier.
vezi mai multAndivele, pretioase legume de iarna - primavara, care daca sunt consumate proaspete, sub forma unor salate, aduc reale beneficii organismului uman.
vezi mai multCompusii sulfurosi din ceapa si usturoi sunt responsabili cu halena, mirosul extrem de neplacut, care persista 24 de ore sau chiar mai mult de la consum, in cazul in care nu se ia nicio masura in acest sens.
vezi mai multSecretul aluatului de foietaj, care nu are nevoie de niciun agent de crestere, sta in modalitatea speciala in care este pregatit.
vezi mai mult