Ghimbirul este recunoscut pentru nota sa usor muscatoare si fierbinte, pentru aroma sa bogata, dulce, calda si lemnoasa.
vezi mai multFolosita ca inlocuitor al permezanului, Pecorino este este numele generic pentru toate branzeturile italiene obtinute din lapte de oaie (“pecora” – oaie), indiferent de zona Italiei in care au fost produse.
vezi mai multPrajitura la cana sau mug cake este un desert de care va puteti bucura atunci cand aveti pofta de ceva dulce si cald. Se prepara rapid (2-3 minute) din ingrediente simple. Trebuie doar sa va faceti de treaba vreo 15-20 de minute pana e gata. Nu e niciun secret in realizarea unui mug cake...
vezi mai multEste un fruct tropical iubit atat de copii cat si de adulti. Gustul sau dulce- acrisor si foarte aromat este inconfundabil iar datorita vitaminelor A, B, B1, C, betacaroten, potasiu, magneziu si sarurilor minerale pe care le contine este recomandat in alimentatie pentru ca asigura o buna digestie.
vezi mai multUneori lucrurile simple par complicate. Ca sa faci totusi caramel nu e chiar o stiinta. Noi va dam un video sfat. Am zis si SIMPLU?
vezi mai multSpecific Orientului mijlociu, Za'atar este un condiment care se prepara prin amestecarea unor ierburi (uscate sau proaspete).
vezi mai multIn fiecare an, la 9 martie, se aprin¬de focul echinoctial de Mucenici, numit si Focul Sfintilor.
vezi mai multOriginea acestei creme este disputata atat de catalani, dar si de francezi si englezi, deopotriva, care pretind ca acest dulce isi are originea in tarile lor.
vezi mai multVanilia adevarata este foarte aromata, cu o aroma exotica, memorabila. Gustul reflecta mirosul, dulce si floral. Pentru a pregati deserturi parfumate va recomandam sa cumparati intotdeana pastai si aca nu stiti cum sa scoateti semintele, am pregatit pentru voi un material video.
vezi mai multUn preferat al renumitului bucatar francez Raymond Blanc care a crescut in regiunea Comte, Saucisse de Morteau, cunoscut sub numele de Belle de Morteau, este un carnat afumat traditional din regiunea Morteau de Franta.
vezi mai multConsiderata pe drept cuvant regina branzeturilor, Comté este probabil cea mai bine vanduta branza din lume.
vezi mai multRuda cu sfecla, mangoldul are frunzele mai mari, zemoase si cu o valoare nutritiva mai importanta decat radacina, care nu este comestibila.
vezi mai multTermenul de Tamale vine din stravechiul dialect Nahuatl si se refera la un preparat cu diverse umpluturi (in special carnuri taiate marunt si legume, alaturi de ardei chili rosii sau verzi), acoperit cu coca si invelit in panuse moi de porumb.
vezi mai multCu bobite mici si rosii, parfumate, dulci sau acrisoare, cu gust inconfundabil, bogata in vitamine si minerale si saraca in calorii (83 Kcal per 100 gr) rodia este considerata fructul zeitelor si a fost mereu socotita un simbol al sanatatii, fertilitatii si vietii vesnice.
vezi mai multMortadella este cel mai mare carnat din lume sau altfel spus un salam gatit. Este produs in Bolognia, Italia, din carne de porc tocata fin, bucati mari de grasime tare provenita de la gatul porcului si mirodenii.
vezi mai multCiocolata, petale de trandafiri, declaratii de iubire, o petrecere cu fast sau cum ar spune fetele, o zi perfecta!
vezi mai multWaffele ideale sunt aurii la exterior, cu o usoara crusta crocanta si cu o textura aerisita la interior. In timp ce pregatirea aluatului nu necesita mixer sau echipament special, pentru coacerea lor sub binecunoscuta forma fagure de miere, veti avea nevoie de o forma speciala sau de un aparat de facut waffe.
vezi mai multAstazi iubirea este sarbatorita in fiecare zi. Poti gasi orice motiv doresti sa-ti impartasesti iubirea fata de celalalt, dar cand vine vorba de Ziua Indragostitilor, exista foarte multe modalitati de a o petrece. Prin urmare nici noi nu puteam rata acest prilej, de a va da cateva sugestii de cocktailuri.
vezi mai mult