Articole - pagina 3

651 rezultate
Cateva cuvinte despre...Ciresele Amarena

Cateva cuvinte despre...Ciresele Amarena

Ciresele Amarena sunt mai mici decat cele obisnuite, mai inchise la culoare si cu un gust dulce-amarui si o aroma intensa. Cultivate in general in Italia, in regiunile Modena si Bologna, sunt adesea comercializate in sirop sau adaugate in prajituri cu ciocolata, pe cheesecake-uri sau pe...

vezi mai mult
Cateva cuvinte despre…ciresele Maraschino

Cateva cuvinte despre…ciresele Maraschino

Ciresele Maraschino sunt folosite folosite ca garnituri sau decoruri in diferite preparate de patiserie, cofetarie, gelaterie dar si ca ingrediente in retetele unor cocktail-uri clasice cum ar fi: Manhattan, Pearl Harbor sau Boulevardier.

vezi mai mult
Panko - pesmet caracteristic bucatariei japoneze

Panko - pesmet caracteristic bucatariei japoneze

Panko este preparat din painea de la care a fost indepartata coaja, motiv pentru care ofera o textura mai aerata decat cele mai multe tipuri de pesmet din bucatariile occidentale.

vezi mai mult
Sriracha sos – sosul de ardei chili

Sriracha sos – sosul de ardei chili

Ingredientul principal al sosului Sriracha sunt ardeii chili; la prepararea lui sunt folosite doar ingrediente de cea mai de calitate si niciodata coloranti artificiali sau arome.

vezi mai mult
Nopales – cactusul comestibil

Nopales – cactusul comestibil

Carnoase, de culoare verde inchisa, cu ghimpi mici si subtiri, Nopales sunt frunzele carnoase si fragede ale unei specii de cactus comestibil, cunoscut sub denumirea de cactus para.

vezi mai mult
Tomatillos – tomates verdes

Tomatillos – "tomates verdes"

Originare din Mexic, tomatillo sunt considerate legume emblematice, nelipsite din bucataria traditionala. Sunt utilizate la salsa, gazpacho si guacamole, in deserturi, sosuri, conserve de fructe, topping-uri, placinte, salate.

vezi mai mult
Cateva cuvinte despre …Halibut

Cateva cuvinte despre …Halibut

Halibutul este un peste cunoscut din cele mai vechi timpuri si era considerat un peste sacru, servit doar cu ocazia sarbatorilor religioase.

vezi mai mult
Cateva cuvinte despre... Macrou

Cateva cuvinte despre... Macrou

Extrem de raspandit si nu foarte scump, macroul se incadreaza in lista celor mai sanatoase sortimente de peste.

vezi mai mult
Vopsirea oualor de Paste

Vopsirea oualor de Paste

Pregatirile pentru Pasti incep in Joia Mare, cand se vopsesc ouale, se fac cozonacul, multe dulciuri si mancaruri traditionale: drob, pasca. Cel mai raspandit obicei crestin de Pasti este vopsirea de oua rosii, a caror prezenta este obligatorie pe masa de Pasti, ele devenind simbolul sarbatoririi...

vezi mai mult
Retete de Drob

Retete de Drob

Traditional pentru masa de Paste, drobul tinde sa ajunga vedeta sarbatorilor, alaturi de oua rosii si pasca. Desi se poate prepara oricand aveti pofta, gustul lui se pare ca este unic doar in timpul acestei sarbatori. Variante de drob de miel exista destule, in functie de zona sau de...

vezi mai mult
Retete de pasca

Retete de pasca

Preparata in ajunul Invierii, taiata in bucatele mici, Pasca se duce la biserica spre a fi sfintita. In biserica este obiceiul ca, in noaptea Invierii, sa se sfinteasca painea numita pasti, fie sub forma de anafura sau anafura amestecata cu vin (in Vestul tarii). In Bucovina, aceasta paine, sub...

vezi mai mult
Cateva cuvinte despre Caviarul Almas – cel mai scump caviar din lume

Cateva cuvinte despre Caviarul Almas – cel mai scump caviar din lume

Produs din oua ce provin de la un nisetru albinos, o specie rara, care inoata in sudul Marii Caspice, unde se pare ca ar exista mai putina poluare, caviarul Almas (termenul iranian pentru diamant) este cel mai scump caviar, chair si cel mai scump dintre alimentele din lume, potrivit www. guinnessworldrecords. com.

vezi mai mult
Retete Raw vegan

Retete Raw vegan

Raw vegan este numele stilului de viata care imbina veganul cu raw food-ul. Mai, exact consta in consumarea alimentelor neprocesate si neprelucrate termic sau preparate la o temperatura ce nu depaseste 47 grade Celsius. Alimentele pot fi pregatite prin inmuiere, germinare, deshidratare sau...

vezi mai mult
Retete cu dovlecel

Retete cu dovlecel

Dovlecelul este una dintre legumele apreciate atat vara cat si iarna. Sunt atat de multe moduri de pregatit dovlecelul, incat nu te vei plictisi niciodata de gustul sau.

vezi mai mult
Cum putem folosi sfecla rosie in preparatele culinare?

Cum putem folosi sfecla rosie in preparatele culinare?

Sfecla rosie este o leguma versatila si poate fi preparata intr-o varietate de moduri. O puteti consuma cruda, coapta, la abur si murata. Poate fi elementul principal al unor supe, borsuri sau salate si poate fi servita alaturi de branza in cadrul unor aperitive.

vezi mai mult
Cateva cuvinte despre … Ghimbir

Cateva cuvinte despre … Ghimbir

Ghimbirul este recunoscut pentru nota sa usor muscatoare si fierbinte, pentru aroma sa bogata, dulce, calda si lemnoasa.

vezi mai mult
Pecorino - banza italiana din lapte de oaie

Pecorino - banza italiana din lapte de oaie

Folosita ca inlocuitor al permezanului, Pecorino este este numele generic pentru toate branzeturile italiene obtinute din lapte de oaie (“pecora” – oaie), indiferent de zona Italiei in care au fost produse.

vezi mai mult
Mug cake - prajitura la cana

Mug cake - prajitura la cana

Prajitura la cana sau mug cake este un desert de care va puteti bucura atunci cand aveti pofta de ceva dulce si cald. Se prepara rapid (2-3 minute) din ingrediente simple. Trebuie doar sa va faceti de treaba vreo 15-20 de minute pana e gata. Nu e niciun secret in realizarea unui mug cake...

vezi mai mult
Cateva cuvinte despre... Ananas

Cateva cuvinte despre... Ananas

Este un fruct tropical iubit atat de copii cat si de adulti. Gustul sau dulce- acrisor si foarte aromat este inconfundabil iar datorita vitaminelor A, B, B1, C, betacaroten, potasiu, magneziu si sarurilor minerale pe care le contine este recomandat in alimentatie pentru ca asigura o buna digestie.

vezi mai mult
Cum sa faci zahar caramelizat

Cum sa faci zahar caramelizat

Uneori lucrurile simple par complicate. Ca sa faci totusi caramel nu e chiar o stiinta. Noi va dam un video sfat. Am zis si SIMPLU?

vezi mai mult
Za'atar - mix de condimente

Za'atar - mix de condimente

Specific Orientului mijlociu, Za'atar este un condiment care se prepara prin amestecarea unor ierburi (uscate sau proaspete).

vezi mai mult
Retete de Mucenici

Retete de Mucenici

In fiecare an, la 9 martie, se aprin¬de focul echinoctial de Mucenici, numit si Focul Sfintilor.

vezi mai mult
Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars

Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars

Originea acestei creme este disputata atat de catalani, dar si de francezi si englezi, deopotriva, care pretind ca acest dulce isi are originea in tarile lor.

vezi mai mult
Cum sa utilizam pastaia de vanilie

Cum sa utilizam pastaia de vanilie

Vanilia adevarata este foarte aromata, cu o aroma exotica, memorabila. Gustul reflecta mirosul, dulce si floral. Pentru a pregati deserturi parfumate va recomandam sa cumparati intotdeana pastai si aca nu stiti cum sa scoateti semintele, am pregatit pentru voi un material video.

vezi mai mult