
Nopales – cactusul comestibil
Carnoase, de culoare verde inchisa, cu ghimpi mici si subtiri, Nopales sunt frunzele carnoase si fragede ale unei specii de cactus comestibil, cunoscut sub denumirea de cactus para.
Carnoase, de culoare verde inchisa, cu ghimpi mici si subtiri, Nopales sunt frunzele carnoase si fragede ale unei specii de cactus comestibil, cunoscut sub denumirea de cactus para.
Originare din Mexic, tomatillo sunt considerate legume emblematice, nelipsite din bucataria traditionala. Sunt utilizate la salsa, gazpacho si guacamole, in deserturi, sosuri, conserve de fructe, topping-uri, placinte, salate.
Halibutul este un peste cunoscut din cele mai vechi timpuri si era considerat un peste sacru, servit doar cu ocazia sarbatorilor religioase.
Extrem de raspandit si nu foarte scump, macroul se incadreaza in lista celor mai sanatoase sortimente de peste.
Pregatirile pentru Pasti incep in Joia Mare, cand se vopsesc ouale, se fac cozonacul, multe dulciuri si mancaruri traditionale: drob, pasca. Cel mai raspandit obicei crestin de Pasti este vopsirea de oua rosii, a caror prezenta este obligatorie pe masa de Pasti, ele devenind simbolul sarbatoririi...
Traditional pentru masa de Paste, drobul tinde sa ajunga vedeta sarbatorilor, alaturi de oua rosii si pasca. Desi se poate prepara oricand aveti pofta, gustul lui se pare ca este unic doar in timpul acestei sarbatori. Variante de drob de miel exista destule, in functie de zona sau de...
Preparata in ajunul Invierii, taiata in bucatele mici, Pasca se duce la biserica spre a fi sfintita. In biserica este obiceiul ca, in noaptea Invierii, sa se sfinteasca painea numita pasti, fie sub forma de anafura sau anafura amestecata cu vin (in Vestul tarii). In Bucovina, aceasta paine, sub...
Produs din oua ce provin de la un nisetru albinos, o specie rara, care inoata in sudul Marii Caspice, unde se pare ca ar exista mai putina poluare, caviarul Almas (termenul iranian pentru diamant) este cel mai scump caviar, chair si cel mai scump dintre alimentele din lume, potrivit www. guinnessworldrecords. com.
Raw vegan este numele stilului de viata care imbina veganul cu raw food-ul. Mai, exact consta in consumarea alimentelor neprocesate si neprelucrate termic sau preparate la o temperatura ce nu depaseste 47 grade Celsius. Alimentele pot fi pregatite prin inmuiere, germinare, deshidratare sau...
Dovlecelul este una dintre legumele apreciate atat vara cat si iarna. Sunt atat de multe moduri de pregatit dovlecelul, incat nu te vei plictisi niciodata de gustul sau.
Sfecla rosie este o leguma versatila si poate fi preparata intr-o varietate de moduri. O puteti consuma cruda, coapta, la abur si murata. Poate fi elementul principal al unor supe, borsuri sau salate si poate fi servita alaturi de branza in cadrul unor aperitive.
Ghimbirul este recunoscut pentru nota sa usor muscatoare si fierbinte, pentru aroma sa bogata, dulce, calda si lemnoasa.
Folosita ca inlocuitor al permezanului, Pecorino este este numele generic pentru toate branzeturile italiene obtinute din lapte de oaie (“pecora” – oaie), indiferent de zona Italiei in care au fost produse.
Prajitura la cana sau mug cake este un desert de care va puteti bucura atunci cand aveti pofta de ceva dulce si cald. Se prepara rapid (2-3 minute) din ingrediente simple. Trebuie doar sa va faceti de treaba vreo 15-20 de minute pana e gata. Nu e niciun secret in realizarea unui mug cake...
Este un fruct tropical iubit atat de copii cat si de adulti. Gustul sau dulce- acrisor si foarte aromat este inconfundabil iar datorita vitaminelor A, B, B1, C, betacaroten, potasiu, magneziu si sarurilor minerale pe care le contine este recomandat in alimentatie pentru ca asigura o buna digestie.
Uneori lucrurile simple par complicate. Ca sa faci totusi caramel nu e chiar o stiinta. Noi va dam un video sfat. Am zis si SIMPLU?
Specific Orientului mijlociu, Za'atar este un condiment care se prepara prin amestecarea unor ierburi (uscate sau proaspete).
In fiecare an, la 9 martie, se aprin¬de focul echinoctial de Mucenici, numit si Focul Sfintilor.
Originea acestei creme este disputata atat de catalani, dar si de francezi si englezi, deopotriva, care pretind ca acest dulce isi are originea in tarile lor.
Vanilia adevarata este foarte aromata, cu o aroma exotica, memorabila. Gustul reflecta mirosul, dulce si floral. Pentru a pregati deserturi parfumate va recomandam sa cumparati intotdeana pastai si aca nu stiti cum sa scoateti semintele, am pregatit pentru voi un material video.
Un preferat al renumitului bucatar francez Raymond Blanc care a crescut in regiunea Comte, Saucisse de Morteau, cunoscut sub numele de Belle de Morteau, este un carnat afumat traditional din regiunea Morteau de Franta.
Considerata pe drept cuvant regina branzeturilor, Comté este probabil cea mai bine vanduta branza din lume.
Ruda cu sfecla, mangoldul are frunzele mai mari, zemoase si cu o valoare nutritiva mai importanta decat radacina, care nu este comestibila.
Termenul de Tamale vine din stravechiul dialect Nahuatl si se refera la un preparat cu diverse umpluturi (in special carnuri taiate marunt si legume, alaturi de ardei chili rosii sau verzi), acoperit cu coca si invelit in panuse moi de porumb.