Iaurtul ofera proteine de calitate, calciu usor asimilabil, potasiu, magneziu, vitamine din grupul B si bacterii probiotice, importante pentru echilibrul florei intestinale, grasimi care asigura satietate dar si gust bun.
Iata cum puteti folosi iaurtul in diverse feluri de mancare:
Adaugati in iaurtul zilnic o mana de nuci, precum si unele fructe de padure congelate sau fructe uscate pentru un mic dejun rapid, delicios si consistent. Intr-un pahar mare (de vin) se poate prepara un parfait de iaurt punand alternativ straturi de iaurt si straturi din fructele preferate.
Puteti sa adaugati iaurt in supe creme sau in ciorbe in loc de smantana. Preparati o supa din radacinoase (telina, morcov, sfecla rosie) fierte si pasati-le cu ajutorul blenderului. La final adaugati iaurt (grecesc) si verdeata din abundenta.
Puteti sa-l folositi la prepararea sosurilor ori ca substitut al maionezei. Pentru un sos la o salata de legume se amesteca o ceasca de iaurt cu un sfert de ceasca de ulei de masline extravirgin si condimentele preferate.
O crema de iaurt, sare de mare si piper este un topping excelent pentru cartofi la cuptor sau alte legume fierte.
Intr-un iaurt simplu adaugati castraveti tocati si marar sau frunze tocate de menta, usturoi si ardei rosu. Serviti aceasta salata racoritoare ca atare sau o puteti folosi alaturi de pui sau carne de miel la gratar.
Inghetata de iaurt este un deliciu! Incercati sa o faceti in casa, doar din iaurt, fructe de padure proaspete sau congelate, zahar (brun de preferinta), baton de vanilie. Amestecati bine, dati la rece. Dupa ce ingheata, mixati cu ajutorul unui blender si dati iar la rece.
In State Unite sunt la moda briosele cu crema de iaurt. Cu cat mai simplu, cu atat mai bun: iaurt, un strop de miere si putina vanilie.
Frisca la plic sau tub poate fi inlocuita cu o crema de iaurt preparata din iaurt grecesc si zahar brun batute cu mixerul.
Comentarii:
Rețetele arată deosebit de tentante. Trebuie încercate toate. Multumesc