Petitchef

Pui la cuptor cu sos de iaurt

Pentru ca nu am mai postat nici o reteta de regim de ceva vreme, am hotarat sa fac acest pui la cuptor cu sos de iaurt, deosebit de bun si usor. Din cand in cand mai sunt si eu la dieta si, daca mananc cate o prajitura, macar mancarea sa o fac mai dietetica! :-)

Felul principal
2 porții
10 min
40 min
Ușor

Ingrediente

2

Pentru sos:

Cus cus:

Preparare

  • Mai este nevoie de explicatii? :-)

    Este cat se poate de simplu:

    Spalam ciocanele bine in apa rece, apoi le asezam intr-o tavita de yenna, le ungem cu ulei si le asezonam cu vegeta, boia, piper si cimbru dupa care le pensulam cu o pensula de silicon sa uniformizam. Le introducem in cuptorul preincalzit la 180 C pana se rumenesc frumos!
  • Pentru cus cus procedam asa: intr-un castron sau craticioara, punem o cana de cus cus uscat peste care turnam doua cani de supa fierbinte sau apa fierbinte amestecata cu o lingurita de vegeta sau un cubulet de pui concentrat. Deasupra punem si un cubulet de unt sau 2 linguri de ulei.
  • Pentru sosul de iaurt: intr-un castronel potrivit, punem iaurtul cu patrunjelul tocat si cu 2 catei de usturoi pisati. Asezonam cu sare dupa gust.
  • Eu am avut niste broccoli la abur dar voi va puteti face ce legume va plac, morcovei baby, sparanghel, vinete sau dovlecei etc, sa fie si o leguma ceva acolo, ca este foarte hranitor!

    Mie mi-a placut in mod deosebit si, daca nu mai aveti idei pentru masa de pranz, sau chiar de seara, va invit sa incercati reteta mea, care este extrem de simpla dar delicioasa!

    Pofta buna!


Poze

Pui la cuptor cu sos de iaurt
Pui la cuptor cu sos de iaurt - poza 2

Întrebări:




Comentarii (23):

Amalia, 23/05/2017

Voi astia care tot comentati ca se foloseste multa vegeta, sigur nu folositi????....atata vrajeala aveti.... Nu va place, puneti sare si basta, dar va place sa iesiti in evidenţă

am gătit această rețetă (2) (2) Abuz
11/06/2018

Ok

(0) (0) Abuz
21/07/2015

Vegeta????? Cand vom invata sa inlocuim Vegeta cu condimente naturale????

(2) (2) Abuz
20/07/2015

Nu mai vreau sa aud de vegeta!
la uns bunica folosea o pana de gasca. de unde pensula de silicon? e asa de important cu ce ungem?

(1) (4) Abuz
20/07/2015

Păi aici de bază pare a fi doar vegeta care transformă orice mâncare în otravă curată!

(1) (2) Abuz
20/07/2015

Pare delicios!! Am s-o incerc!

(0) (0) Abuz
28/02/2015

Gustos,placut sosul de iaurt

(1) (0) Abuz
vasile barbascu, 28/02/2015

Toate bune si frumoase , doar ca eu as fi exlus din start vegeta . Prefer supa naturala .

(2) (1) Abuz
22/02/2015

Wouvressef

(0) (0) Abuz
15/04/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pui la cuptor-petitchef
Pui la cuptor-petitchef
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui curry în lapte de cocos
Pui curry în lapte de cocos
3 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pui en papillote
Pui en papillote
2 porții
35 min
Foarte ușor
3.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează