Mancaruri cu... ciuperci

Ciupercile sunt un aliment valoros, bogat în fibre, vitamina B2, minerale, antioxidanți și proteine; ciupercile conțin 80% apă și au o valoare calorică mică putând fi consumate cu ușurință și în diete. Datorită faptului că nu conțin zahăr, ciupercile sunt recomandate și în dieta diabeticilor. Mâncărurile gătite cu ciuperci sunt consistente și oferă imediat senzația de sațietate. Ciupercile sunt consistente, mai greu digerabile și de aceea se recomandă combinarea lor cu alimente ușor digerabile cum ar fi cartofii și salatele și consumarea lor în prima parte a zilei.

Ciupercile sunt foarte apreciate în bucătăria românească, fiind consumate conservate sau proaspete, ca fel principal sau garnitură. Nimic ne e mai gustos decât o tocăniță de ciuperci cu mujdei și mămăligă, o porție de zacuscă cu ciuperci sau un pilaf pufos bogat în ciuperci aromate și cărnoase. Consumați ciuperci ori de cât ori aveți ocazia și vă veți bucura atât de gustul deosebit al acestora cât și de beneficiul mineralelor și al vitaminelor pe care le conțin.

Ciupercile sunt folosite cu succes în toate mâncărurile tradiționale românești care au la bază carne tocată. Ardeii umpluți, sarmalele și chiftelele sunt doar câteva feluri de mâncare care pot fi gătite fără carne, aceasta fiind înlocuită cu ciuperci. Gustul preparatelor este delicios iar conținutul caloric al acestor preparate este mic decât cel al preparatele pe bază de carne.

Am ales si voi cateva retete cu ciuperci pentru dvs.