Petitchef

Placinta cu ciuperci si aluat de casa

Antreuri
8 porții
30 min
40 min
Ușor
Va propun aceasta placinta deosebit de gustoasa pentru orice eveniment si pentru orice ocazie, chiar si la ordinea zilei! Este minunata, aluatul este facut in casa, este moale si usor de lucrat iar compozitia de ciuperci divina! Celor care iubesc ciupercile, le va placea mult aceasta placinta!

Ingrediente

Numarul de porții: 8
Pentru o tava de 35cm/25cm


Aluat:

400 gr faina

5 linguri de apa

1 ou

100 gr smantana/ iaurt gras

100 gr unt/ margarina (moale)

1/2 lingurita sare


Umplutura:


1 legatura mica de marar

250 gr telemea

3 oua

sare si piper dupa gust


Pentru uns:

1 ou

100 ml smantana

Preparare

  • Aluatul: se face deosebit de usor.

    Punem toate componentele lichide ( si untul) intr-un castron si le omogenizam cu o lingura. Treptat adaugam faina amestecata cu sarea si framantam mai intai cu lingura apoi cu mainile pana cand aluatul devine omogen si nelipicios. Aluatul nu trebuie sa fie foarte moale dar nici tare, trebuie sa fie manevrabil. Daca vi se pare moale (ceea ce nu cred…) mai pudrati putina faina si framantati bine pana cand obtineti consistenta dorita.

    Pregatim apoi compozitia de ciuperci astfel: fierbem ciupercile intregi apoi le scurgem bine de apa si le tocam cat de marunt vrem in robotul de bucatarie sau cu cutitul.

    Le punem intr-un castron si le amestecam cu branza rasa, mararul tocat, cele 3 oua, sare si piper dupa gust. E bine sa gustati de sare inainte sa o adaugati, daca branza e prea sarata s-ar putea sa nu mai fie nevoie.

    Impartim aluatul in doua si intindem foile pe blatul de lucru uns putin cu ulei. Asezam prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt, punem compozitia iar deasupra cealalta foaie pe care o intepam din loc in loc cu furculita.

    Ungem suprafata aluatului cu amestecul de ou si smantana si coacem placinta in cuptorul preincalzit la 180ºC pana se rumeneste frumos.

    Se serveste atat calda cat si rece, este un aperitiv deosebit, hranitor si delicios.

    Pofta buna!

Poze

Placinta cu ciuperci si aluat de casa, poza 1Placinta cu ciuperci si aluat de casa, poza 2Placinta cu ciuperci si aluat de casa, poza 3Placinta cu ciuperci si aluat de casa, poza 4

Întrebări:

Dimensiunea tavii

Răspuns:

20/30 cm. Nu conteaza sa fie exact aceasya dimensiune, o tava dreptunghiulara sau patrata, nu cea mare de aragaz.

Dacă aluatul nu are nici un afânător cum e consistența după coacere? Nu cumva un fel de coajă greu de tăiat și de mestecat? Eu am făcut o dată ceva asemănător pentru că mi-era lene să plec să cumpăr drojdie și am zis că merge și fără... Și dacă nu e cum spun eu, care e secretul?

Răspuns:

Poti pune un praf de copt. Cu drojdie iese foarte pufos si creste si mult!




Comentarii (44):

05/09/2016

Excelenta ca aperitiv la orice masa festiva sau ca gustare dimineata!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/06/2013

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
pasionat
pasionat, 23/10/2018

Imi place aceasta reteta.

(0) (0) Abuz
07/11/2016

Sper sa fir buna acum o fac prima data

(0) (0) Abuz
20/09/2016

Cat timp sa fierb ciupercile?

(0) (0) Abuz
05/09/2016

SUPER !!!!!!

(0) (0) Abuz
04/09/2016

Pentru 1 kg ciuperci e prea putin 1 legatura mica de marar. In rest e buna dar as face-o cu foi de placinta din comert.

(0) (0) Abuz
04/09/2016

Am sa o incerc

(0) (0) Abuz
04/09/2016

Minunata,o voi pregati.

(0) (0) Abuz
04/09/2016

Sigur e foarte buna si o voi face miine

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Placinta cu ciuperci, ceapa verde si telemea
Placinta cu ciuperci, ceapa verde si telemea
2 porții
1h10m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Placinta cu ciuperci
Placinta cu ciuperci
4 porții
1h45m
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Placinta cu ciuperci
Placinta cu ciuperci
8 porții
1h25m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Placinta englezeasca cu mere
Placinta englezeasca cu mere
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Placinta hamburger
Placinta hamburger
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
3.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiCea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: