Petitchef

Muschiulet de porc in crusta cu slanina

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
2 bucati muschiulet porc

6 felii piept afumat

600 gr foietaj

cateva frunze rozmarin

2 catei usturoi

ulei

Preparare

  • Se zdrobeste usturoiul si se freaca cu 1 lingura de ulei, se toaca marunt rozmarinul si se adauga usturoiului. Cu jumatate din amestecul de usturoi se unge muchiuletul dupa ce a fost sarat si piperat. Se da la frigider pt 2 h.
  • Intr-o tigaie se incing cateva linguri de ulei si se pun la "sigilat' muschiuletii. Se rumenesc usor pe fiecare parte si se scot pe o farfurie. Apoi se ung cu restul de usturoi si rozmarin.
  • Se intinde foaia de aluat foietaj se taie in functie de marimea muchiuletilor, avand grija ca aluatul sa acopere carnea pe toate partile.
  • Se pune carnea si se imbraca in aluat, capetele se umezesc cu putin apa ca sa se lipeasca.
  • Feliile se slaninuta se pun la distanta de 2 degete una de alta peste aluat si se ruleaza in folie ca sa ajute slaninuta sa adere la foietaj. Eventual puteti folosi scobitori sa printeti capetele fasiilor de slaninuta ca sa ramana prinse in crusta.
  • Se gaureste aluatul din loc in loc cu furculita ca sa iasa aburul in timpul coacerii. si se da la cuptorul preincins la 190 grade si coceti pana ce crusta s-a rumenit bine.
  • Se lasa sa se odihneasca inainte de taiere astfel sucurile se vor reabsorbi in carne si va fi foarte frageda.

Poze

Muschiulet de porc in crusta cu slanina, poza 1Muschiulet de porc in crusta cu slanina, poza 2Muschiulet de porc in crusta cu slanina, poza 3




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Muschiulet de porc in crusta de piper
Muschiulet de porc in crusta de piper
2 porții
1h35m
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Muschiulet de porc in crusta de arahide
Muschiulet de porc in crusta de arahide
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Muschiulet de porc in crusta cu migdale
Muschiulet de porc in crusta cu migdale
4 porții
1 oră
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
3.7 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Banh bao
Banh bao
6 porții
2h20m
Dificil
3.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Gratinarea – arta coptului in crustaGratinarea – arta coptului in crusta

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: