Petitchef

Pastrama din piept de rata

Desert
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor
30 Kcal

Ingrediente

6
Cost estimat: 2.9 (0.48€/porție)

Preparare

  • Se curata pieptul de rata de eventualele resturi de pene, se spala bine sub jet de apa rece,apoi se sterge bine cu un servet de hîrtie.
  • Într-un vas putin mai marisor decît bucata de carne,se presara un strat generos de sare.
    Se aseaza pieptul cu partea cu carne în jos.La mine apare exact invers,dar l-am întors.Jur Se acopera carnea cu restul de sare.Este important sa fie complet acoperita. Se acopera vasul cu un servet de hîrtie,si se da în frigider pentru 24 ore.
  • A doua zi,dupa 23 de ore,30 si nu mai stiu exact cîte minute, pieptul îsi schimbase culoarea si textura.Era mai tare si a pierduse ceva din greutate. Nu l-a cîntarit,dar va rog observati ca era întors.
  • Se clateste pietul de sare sub un jet de apa rece, apoi se tamponeaza uscat cu un servet de hîrtie.
  • Piperul negru si roz se macina împreuna cu boiaua iute si cea dulce. Cu acest amestec se condimenteaza bucata de piept pe toate partile. Deasupra si dedesubt eu am pus citeva ace de rozmarin proaspat.
  • Se împacheteaza bucata de carne într-un servet de bumbac curat, si se da in nou la frigider pentru cel putin 2-3 zile scrie în reteta.
  • Dupa cele trei zile insa,am scos pieptul din servet si l-am lasat pe o farfurioara,
    tot în frigider la rece,pentru ca înca nu avea consistenta dorita.
  • Dupa 10-11 zile,era deja bun,aromat,dar înca nu avea textura care mi-o doream.
  • Aici la 11 zile:
    Dupa cele 11 zile l-am pus pe un gratarel si l-a lasat tot în frigider la rece.
    Astazi are 20 de zile,si în sfîrsit este asa cum îmi place mie. Are textura si aroma de sunca.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (103g)
Calorii: 30Kcal
  • Carbo: 0.8g
  • Grăsimi: 0.6g
  • Grăsimi sat.: 0.2g
  • Proteine: 4.8g
  • Fibre: 1.1g
  • Zahăr: 0.6g
  • ProPoints: 1
  • SmartPoints: 1

Poze

Pastrama din piept de rata, poza 1
Pastrama din piept de rata, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

14/12/2013

Excelent !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Piept de rata cu broccoli
Piept de rata cu broccoli
4 porții
1 h 30 m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Piept de rata in vid (duck breast sous vide)
Piept de rata in vid (duck breast sous vide)
4 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Piept de rata cu pak choy si sos hoisin
Piept de rata cu pak choy si sos hoisin
3 porții
35 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Medalioane de dovlecei si feta
Medalioane de dovlecei si feta
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Carnea de rata – intre da si nu? Carnea de rata – intre da si nu? „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei