Ingrediente: Aluatul sablée cu ciocolată : 20 gr unt moale 80 gr zahăr pudră 1 ou 1 plic de zahăr vanilat 1 praf de sare 200 gr de faina 25 gr pudră de cacao...
Ingrediente: Blat: 300 g biscuiti digestivi (am folosit de la Dobrogea cu aroma de scortisoara) 100 g unt topit. Crema: 600 g branza de vaci slaba; 150 g zahar;...
Ingrediente: * 300 g afine * 250 g biscuiti dulci * 90 g unt * 500 g branza proaspata de vaca * 200 ml smantana dulce * 100 g zahar pudra * 2 linguri zahar...
Ingrediente: 200 g biscuiti digestivi cu ovaz; 100 g migdale; 120 g unt; 300 g zahar; 200 g afine; 2 lingurite amidon; 1100 g branza de vaci slaba; 4 linguri de...
Se intampla adesea sa ne trezim cu musafiri neinvitati, atunci pregatim in graba compozitia de clatite, incingem vreo 2 tigai, scoatem borcanele cu gem din camara si problema noastra este ca si rezolvata.
Ingrediente: 115 gr unt/margarina 1/2 cana zahar 1 ou 1 lingurita esenta de vanilie coaja de lamaie/portocala 2 cani faina 2 si 1/2 lingurite praf de copt 1...
Ingrediente: Pentru aluat: 250g faina 1/4 cana migdale macinate 1 lingura zahar pudra 150g unt rece 1 galbenus 3 linguri de apa si un praf de sare Pentru...
Ingrediente: aprox 200 g afine congelate 2 linguri zahar pudra 1 lingurita scortisoara putina coaja de lamaie rasa 1 lingura de apa 1 lingura de lichior de...
Ingrediente: 1 pachet de foi de placinta(2 foi la pachet). 1 kg branza de vaci. 300 g smantana foarte groasa. 5 linguri de gris. 3 oua. 10 linguri de zahar...
Afinele incep sa fie disponibile incepand cu sfarsitul lunii iunie si pana in august, sa zicem un septembrie mai bland. Daca doriti sa va bucurati de textura, gustul si proprietatile lor, este timpul sa va ganditi cand sa le recoltati sau sa va faceti provizii.