Petitchef

Budinca de cornuri

Altele
5 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

5

Preparare

  • Castron si se stropesc cu tot laptele rece; se lasa cca 1/2 ora, pîna absorb tot laptele si se înmoaie. Dupa aceea, se amesteca cu furculita, fara sa se zdro-beasca de tot si se adauga untul moale sau topit (dar rece), gemul, smîntîna, galbenusurile, sarea, coaja de lamîie si zaharul vanilat si se amesteca putin cu furculita, prin rasturnare.
  • Albusurile se bat spuma tare, se adauga tot zaharul tos si romul si apoi se bat, în continuare, pâna cînd se întareste spuma din nou; se desarta peste compozitie si se amesteca usor (cu telul), prin rasturnare, pâna se încorporeaza, dar nu prea mult. Se desarta in forma care, apoi, se intro-duce in cuptorul bine incalzit, la foc mijlociu.
  • Se coace cca 30 minute; nu se deschide cuptorul 20 minute. Dupa ce budinca s-a copt, se trece cu cutitul pe marginea ei, se pune platoul deasupra, se rastoarna si apoi se pudreaza cu zahar. Se serveste calda sau rece. simpla, sau cu sirop de zmeura, sodou de vin sau de fructe acrisoare, sos de vin.
  • Budinca de cornuri 6-7 cornuri miri , 1/2 1 lapte, 200 ml smîntîna, 4 oua, 100 g zahar tos, o lingura gem de caise, o lingurita cu vîrf gem din coji de portocale, coaja de lamîie, 1 zahar vanilat, 100 g unt, 1/2 lingurita sare.Se unge cu margarina solida si se tapeteaza cu faina sau pesmet o cratita de 2 I.
  • Cornurile se taie în felii de 1 cm grosime care, apoi, se pun într-un castron si se stropesc cu tot laptele rece; se lasa cca 1/2 ora, pîna absorb tot laptele si se înmoaie. Dupa aceea, se amesteca cu furculita, fara sa se zdro-beasca de tot si se adauga untul moale sau topit (dar rece), gemul, smîntîna, galbenusurile, sarea, coaja de lamîie si zaharul vanilat si se amesteca putin cu furculita, prin rasturnare.
  • Albusurile se bat spuma tare, se adauga tot zaharul tos si romul si apoi se bat, în continuare, pâna cînd se întareste spuma din nou; se desarta peste compozitie si se amesteca usor (cu telul), prin rasturnare, pâna se încorporeaza, dar nu prea mult. Se desarta in forma care, apoi, se intro-duce in cuptorul bine incalzit, la foc mijlociu.
  • Se coace cca 30 minute; nu se deschide cuptorul 20 minute. Dupa ce budinca s-a copt, se trece cu cutitul pe marginea ei, se pune platoul deasupra, se rastoarna si apoi se pudreaza cu zahar.Se serveste calda sau rece. simpla, sau cu sirop de zmeura, sodou de vin sau de fructe acrisoare, sos de vin etc.

R Retete de prajituri si torturi

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Budinca cu mere si caramel
Budinca cu mere si caramel
10 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Budinca de chia si kiwi
Budinca de chia si kiwi
1 porții
6 h 10 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Natillas, budinca spaniola
Natillas, budinca spaniola
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Brunch de ziua îndrăgostiților (sf. valentin/ dragobete)
Brunch de ziua îndrăgostiților (sf. valentin/ dragobete)
20 porții
1 h 55 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează