Petitchef

Panna cotta cu miere si portocale

Desert
5 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 5
500 ml frisca lichida proaspata

2 lg miere

2 lg zahar brun

4 g gelatina

coaja de la jumatate de portocala


Pentru sos:

100 ml suc proaspat de portocala

2 linguri zahar

1 lingurita cu varf amidon

Preparare

  • Punem gelatina la inmuiat pt minim 10 minute.
    frisca cu miere,zahar si coaja rasa de portocala punem pe foc pana la punctul de fierbere.dam deoparte,lasam 5 minute,strecuram si adaugam gelatina,amestecand pana cand aceasta se topeste.Rasturnam in 4 pahare si dam la frigider cateva ore.
  • Sosul:
    Incalzim sucul de portocala cu zaharul,adaugam amidonul si lasam la foc mic pana se ingroasa,amestecand continuu pt a nu se forma cocoloase.folosim rece ca "pat" pt panna cotta pe care o rasturnam pe farfurie.

Poze

Panna cotta cu miere si portocale, poza 1
Panna cotta cu miere si portocale, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

18/11/2015

Totul ar fi bine, dar mierea nu se fierbe deoarece devine toxică (de fapt nu se încălzește la mai mult de 40 grade). mai bine înlocuim cu zahăr; nu e sănătos dar măcar nu e toxic

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui libanez cu miere de albine
Pui libanez cu miere de albine
4 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Biscuiti cu fulgi de ovaz si miere
Biscuiti cu fulgi de ovaz si miere
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Ceai cu miere, lamaie si scortisoara
Ceai cu miere, lamaie si scortisoara
1 porții
9 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Samosas cu branza de capra si miere
Samosas cu branza de capra si miere
4 porții
38 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pui cu miere si mustar
Pui cu miere si mustar
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.