Petitchef

Panna cotta cu miere si portocale

Desert
5 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

5

Pentru sos:

Preparare

  • Punem gelatina la inmuiat pt minim 10 minute.
    frisca cu miere,zahar si coaja rasa de portocala punem pe foc pana la punctul de fierbere.dam deoparte,lasam 5 minute,strecuram si adaugam gelatina,amestecand pana cand aceasta se topeste.Rasturnam in 4 pahare si dam la frigider cateva ore.
  • Sosul:
    Incalzim sucul de portocala cu zaharul,adaugam amidonul si lasam la foc mic pana se ingroasa,amestecand continuu pt a nu se forma cocoloase.folosim rece ca "pat" pt panna cotta pe care o rasturnam pe farfurie.


Poze

Panna cotta cu miere si portocale
Panna cotta cu miere si portocale - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

18/11/2015

Totul ar fi bine, dar mierea nu se fierbe deoarece devine toxică (de fapt nu se încălzește la mai mult de 40 grade). mai bine înlocuim cu zahăr; nu e sănătos dar măcar nu e toxic

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu miere si mustar
Pui cu miere si mustar
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ceai cu miere, lamaie si scortisoara
Ceai cu miere, lamaie si scortisoara
1 porții
9 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Camembert la cuptor, cu nuci si miere
Camembert la cuptor, cu nuci si miere
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Smochine cu branza de capra si miere
Smochine cu branza de capra si miere
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! Cat de multa miere putem manca in fiecare zi? Cat de multa miere putem manca in fiecare zi? Panna Cotta – un desert pe cat de simplu, pe atat de delicios Panna Cotta – un desert pe cat de simplu, pe atat de delicios

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează