Petitchef

Budinca de taitei

Felul principal
6 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se pun taiteii sa clocoteasca in apa cu sare, se scurg si se pun la fiert in lapte dulce. Se fierb pana cand se inmoaie. Se racesc si se scurg.
  • Separat se freaca cinci galbenusuri cu 100 g zahar si 100 g unt pana cand amestecul devine o crema spumoasa. Se parfumeaza crema cu vanilie sau rom, se amesteca intr-un vas adanc cu taiteii reci.
  • Se bat albusurile spuma si se pun peste compozitia de budinca, se omogenizeaza si se rastoarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet.
  • Se introduce budinca in cuptorul cald si se coace la foc potrivit timp de o ora.
  • Se scoate si se lasa la rece, dupa care se taie felii groase si se serveste ca desert.

Rețete inrudite

YouTube


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Budinca cu mere la cuptor
Budinca cu mere la cuptor
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Budinca de tapioca
Budinca de tapioca
2 porții
15 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Budinca de taitei cu branza sarata
Budinca de taitei cu branza sarata
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Natillas, budinca spaniola
Natillas, budinca spaniola
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Budinca chia si kiwi
Budinca chia si kiwi
1 porții
6 h 10 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Budinca cu mere si caramel
Budinca cu mere si caramel
10 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Cum sa faci taitei de casa! Cum sa faci taitei de casa!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei