Petitchef

Chiftelute de peste, la cuptor

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Incepeti prin a decongela, la temperatura camerei, aluatul de foitaj .
  • Taiati fileul in bucatele mici cu un cutit foarte ascutit . Daca e proaspat, sariti peste etapa asta.
  • Amestecati apoi bucatelele de peste cu suc de lamaie, smantana, sare si piper dupa gust. Lasati amestecul la frigider pentru cca. 10-15 minute, dupa care formati chiftelute.
  • Taiati fasii subtiri din aluat :
    Luati cate o chifteluta si acoperiti-o cu benzi de aluat, formand un grilaj la mine s-au intersectat cate trei benzi cu alte trei, pe verticala ei.
  • In final nu prea conteaza cum "lipiti" benzile de aluat, doar daca le pregatiti pentru o ocazie mai festiva.
  • Atunci va trebui sa va inarmati cu ceva rabdare. Se aseaza, pe masura ce le formati, pe o tava tapetata cu hartie de copt.
  • Se ung cu galbenus amestecat cu lapte si se dau la cuptor , la 200 de grade, timp de cca. 18 minute sau pana cand se rumenesc frumos.
  • Se lasa sa se racoreasca putin, dupa care se transfera din tava.
  • Chiftelutele se servesc cu o salata proaspata de rosii si castraveti sau cu un sos de rosii delicios.
  • Au fost foooarte apreciate de intreaga familie, si cum va spuneam, inclusiv de Bogdi, ceea ce m-a facut extrem de increzatoare in reusita voastra in fata copiilor vostri.

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Chiftelute de peste, la cuptor, poza 1
Chiftelute de peste, la cuptor, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

John_, 29/04/2020

Deci daca fileul e "vechi" il facem bucatele. Daca e proaspat il lasam asa!
Si despre ce chiftelute e vorba? Sau nu stim ce sunt alea chiftelute? Ca de fapt aici sunt niste pateuri umplute cu peste. "Bucatareala" e meserie grea!

(1) (0) Abuz
09/03/2020

Am sa incerc reteta cred ca sunt bune

(0) (0) Abuz
ioanududec, 23/03/2017

Nu am mâncat încă,dar probabil sunt bune !

(0) (0) Abuz
AliceM
AliceM, 21/10/2013

Ingenios si gustos!

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chiftelute de pasare cu sos de smantana
Chiftelute de pasare cu sos de smantana
4 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Chiftelute din piept de pui si ciuperci
Chiftelute din piept de pui si ciuperci
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Chiftelute cu sos de smantana si ciuperci
Chiftelute cu sos de smantana si ciuperci
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pastrav la cuptor simplu si rapid
Pastrav la cuptor simplu si rapid
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftelute IKEA cu sos
Chiftelute IKEA cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.