Petitchef

Pastrav cu usturoi si ceapa verde

Felul principal
2 porții
10 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
2 pastravi intregi,

circa 350 g fiecare,

curatati de maruntaie si de solzi

2-3 cm bucata de ghimbir, decojita si feliata

2 linguri de sos de fasole neagra

1/2 lingurita de zahar brun

1 lingurita de vin de orez

1 lingurita de suc de lamaie

4-6 catei de usturoi, tocati marunt

4 cepe verzi, taiate bucatele de 2 cm, pe diagonala

4 linguri de ulei de arahide

2 linguri de sos de soia dark

Preparare

  • Se spala bine pestele si se sterge prin tamponare cu prosoape de hartie. Se asaza pe o farfurie termorezistenta, cu marginile putin ridicate. Se pun 2 felii de ghimbir in cavitatea sa.
  • Se amesteca, intr-un castronel, sosul de fasole neagra cu zahar, suc de lamaie si vin de orez. Se unge pestele cu mixtura obtinuta, in interior si pe exterior.
  • Se gateste pestele in aburi, intr-un wok, timp de 6-8 minute, pana ce pestele este facut. Se incinge uleiul intr-o craticioara, la foc iute, pana ce incepe sa fumege.
  • Se presara pestele cu ceapa verde. Se toarna uleiul peste el. Uleiul fierbinte va gati partial ceapa verde, ridicandu-i aroma si gustul.
  • Se stropeste pestele cu sos de soia. Inainte de a il servi, se ia cu o lingura putin sos si stropeste pestele in interior. Se serveste imediat.

Întrebări:




Comentarii:

16/07/2016

Și usturoiul?

(0) (0) Abuz
01/11/2013

SUPERRRRRRRRRRRR

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pastrav la cuptor simplu si rapid
Pastrav la cuptor simplu si rapid
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Choux cu foie gras si confit de ceapa
Choux cu foie gras si confit de ceapa
20 porții
55 min
Foarte ușor
2.3 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Pastrav in bacon
Pastrav in bacon
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pastrav cu legume la cuptor!
Pastrav cu legume la cuptor!
2 porții
1h15m
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Foaie verde de trifoi, ia mananca usturoi!Foaie verde de trifoi, ia mananca usturoi!10 solutii sa scapi de mirosul neplacut de ceapa si usturoi crud10 solutii sa scapi de mirosul neplacut de ceapa si usturoi crudCeapa - istorie si curiozitatiCeapa - istorie si curiozitati

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: