Petitchef

Coltunasi de post cu gem

Altele
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
100 ml apa

100- 120 g faina

esenta de vanilie

un praf de sare

o lingurita zahar

gem acrisor – pentru umplutura


Pentru decor:

50 g pesmet

2 linguri zahar

un praf de scortisoara

Preparare

  • Amestecam apa cu faina,sarea si zaharul, sa ne iasa un aluat potrivit de moale , pe care il lasam 10-15 minute sa se odihneasca.
  • Intindem o foaie subtire si taiem patrate sau triunghiuri , le umplem cu o lingurita cu gem , le impaturim si le presam pe margini cu o furculita.
  • Punem o oala cu apa si sare la fiert, iar cand da in clocot adaugam coltunasii si ii fierbem 15 minute.
  • Pesmetul il prajim in 2 linguri cu ulei ,pana devine maroniu. Il amestecam apoi cu zaharul si scortisoara.
  • Scoatem coltunasii cu o paleta, ii scurgem bine de apa si ii trecem prin amestecul de pesmet.



Comentarii:

05/01/2014

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu nuca, gem si cacao - de post
Prajitura cu nuca, gem si cacao - de post
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura de post cu biscuiti si gem
Prajitura de post cu biscuiti si gem
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Prajitura de post cu gem de prune si glazura de zahar
Prajitura de post cu gem de prune si glazura de zahar
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
15 porții
45 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Gem de caise - Petitchef
Gem de caise - Petitchef
15 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Si noi ce mai mancam...in post?Si noi ce mai mancam...in post?Retete de postRetete de postSalate de postSalate de post

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: