Petitchef

Globulete cu dulceata

Aperitiv
6 porții
25 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
250 g faina

150 g unt

100 g zahar pudra

3 galbenusuri

coaja de lamaie

1 varf de cutit sare fina

50g nuci macinate

3 linguri rom

dulceata de cirese sau visine

Preparare

  • Untul se freaca 2 minute cu zaharul intr-un castron, se adauga pe rand galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare, romul, sarea, coaja rasa numai pe suprafata lamaiei si la urma faina. Se amesteca toate fara sa se framante. Se lasa la rece 1 ora.
  • Se ia apoi cate o bucata din aluat, se suceste sul de grosimea degetului mic, pe masa presarata cu putina faina. Se taie apoi bucatele egale de 2cm. Bucatile se sucesc ca niste bile sub palma. Se apasa cu degetul la mijloc ca sa se formeze o gropita, se ung cu albus.
  • Se trec cu partea de deasupra prin nuca macinata. Se coc la foc potrivit, fara sa se rumeneasca. Cand sunt coapte se pune in gropita o boaba din dulceata de cirese sau visine. Sunt foarte aspectuoase.

Întrebări:




Comentarii:

11/08/2015

Le faceam cand eram copil si invatam sa gatesc :)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Rulada cu dulceata de visine
Rulada cu dulceata de visine
6 porții
55 min
Foarte ușor
3.2 / 5
Rețetă Dulceață de nuci verzi - varianta albă
Dulceață de nuci verzi - varianta albă
8 porții
3 ore
Dificil
4.7 / 5
Rețetă Papanasi prajiti cu dulceata
Papanasi prajiti cu dulceata
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Dulceata de caise la multicooker philips
Dulceata de caise la multicooker philips
6 porții
3h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.