Petitchef

Tort de post cu gem de caise

Desert
8 porții
30 min
25 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Blatul se face amestecand toate ingredientele laolalta, rezulta un aluat ca de pandispan care se pune in forma unsa la cuptor, la foc potrivit cca 20-25 de minute.
  • Dupa ce trece testul scobitorii se lasa la racit in tava 5 minute apoi se dezlipesc marginile cu un cutit si se rastoarna pe un fund de lemn sau pe un suport de metal. Se taie in 3 pe orizontala.
  • Gemul se amesteca cu cateva linguri de apa si se incalzeste pe foc mic pana se omogenizeaza bine. Dupa ce se racoreste, se umple tortul cu gem, fara sa se insiropeze, pentru ca deja gemul este indeajuns de fluid si sucul va intra in blat.
  • Se imbraca in frisca, dupa care se formeaza cu spritul stelute, unele langa altele, ca un brau, pe marginea superioara a tortului, apoi spatiul din mijloc delimitat de stelele dr frisca se acopera cu una sau doua linguri de gem caldut. Pe marginea de jos a tortului si la imbinarea dintre frisca si gem de pe deasupra, se presara lingura de nuci macinate ramasa. Se lasa la rece 2-3 ore dupa care se poate servi.

Rețete inrudite

YouTube

Tort iepuras


Poze

Tort de post cu gem de caise
Tort de post cu gem de caise - poza 2
Tort de post cu gem de caise - poza 3

Întrebări:




Comentarii (23):

15/12/2014

Este minunat,l-am pregatit deja.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/04/2014

Mia iesit perfect si e asa de gustoasa!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/03/2014

Nu am gasit frisca de post... toate au euri nasoale sau lapte... asa ca pusei cioco de post

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Theodora, 15/12/2013

Gemul de caise, il. putem inlocuii cu alt gem(ex gutui sau peltea )???

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/04/2016

Atentie la frisca. Dace e vegetala nu inseamna ca e de post. Am facut acest tort cu crema de caramel si barotat cu nuci uscate in cuptor. Colegele mele nu m-au crezut ca e de post.

(1) (0) Abuz
26/12/2014

Mentionati diametrul tăvii. Mie nu mi-aieşit ,bănuiesc că tava a fost prea mare.

(0) (0) Abuz
15/12/2014

Acceptabila pt.post

(0) (0) Abuz
corneliadarie, 15/12/2014

Frisca vegetala plina de E-uri. Mai bine ne lipsim de asa ceva .

(1) (0) Abuz
10/04/2014

Tn tort excellent !

(0) (0) Abuz
08/04/2014

Interesant

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu nuca de cocos petitchef
Tort cu nuca de cocos petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort donut
Tort donut
8 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3 h 20 m
Ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează