Petitchef

Cremă de usturoi verde cu smântână (sau iaurt de capră)

Altele
8 porții
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Această cremă este minunată peste cartofi prăjiţi, făcuţi la abur împreună cu alte legume, fasole păstăi şi acolo unde crezi că ţi se potriveşte gustului tău.
    Curăţă usturoiul de frunzele veştede şi de mustăţile de la rădăcini, taie în bucăţi de 1-2cm şi-l răstoarnă într-un blender. Sărează după gust şi mixează bine. Adaugă smântâna sau iaurtul şi mai mixează până devine ca o pastă.Ai grijă, crema asta este pentru consumul imediat. Oxidează foarte repede, şi nu poate fi păstrat de la o zi la alta, chiar mai mult de 4-5 ore. Eu fac această cremă atunci când am legume la abur, cartofi prăjiţi cu mămăligă, etc.
    Aruncă în farfurie un cartof proaspăt cules din pântecele pământului cel darnic pe care l-ai copt pe jeratic, şi-i adu în companie bastonaşe din caş , un boţ de mămăligă şi răstoarnă deasupra cartofului cel rotofei această minunata cremă. Întinde mâna în grădină şi mângâie cu duioşie frunzele pictate cu rouă şi visează la nopţile cu lună plină căci ele îţi vor lumina calea spre vise împlinite. Să nu crezi că piţigoiul cel gălăgios se ascunde de căldură, ci mai degrabă aşteaptă norul ce se zăreşte-n depărtare, ca, împreună cu visele ce le-ai urzit la ceas de seară, să-şi facă leagăn cu cântări în tufa de fasole ce-şi ridică hotărâtă antenele spre un arac învecinat. Ei bine, da, a venit cu bine vara ce cu vise zbuciumate o aşteptai de-un an întreg.


Poze

cremă de usturoi verde cu smântână (sau iaurt de capră)
cremă de usturoi verde cu smântână (sau iaurt de capră) - poza 2
cremă de usturoi verde cu smântână (sau iaurt de capră) - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

01/05/2013

O reteta pe placul meu,multumesc,iar redarea a fost super.Oprimavara frumoasa iti doresc.

(0) (0) Abuz
03/07/2012

Cine zice:'esti praf' e varza!habar n-are de nimic. e simplu, eficient si delicios.mai sunt unii si carcotasi,dar nu-i luam in seama. merge si cu peste fript la gratar excelent de bine.

(0) (0) Abuz
30/05/2012

Sosul e cum e... dar restul.... Yummy!!!

(0) (0) Abuz
27/04/2012

Forte bine pofta buna la ce o veti folosi

(0) (0) Abuz
26/04/2012

Esti praf

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Tzatziki, sosul grecesc cu castravete si iaurt
Tzatziki, sosul grecesc cu castravete si iaurt
10 porții
15 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Sos grecesc de iaurt, castraveți și ceapă
Sos grecesc de iaurt, castraveți și ceapă
2 porții
3 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! Foaie verde de trifoi, ia mananca usturoi! Foaie verde de trifoi, ia mananca usturoi! Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează