Petitchef

Cum se prepară garganelli, pastele italiene rulate?

Garganellii sunt un format de paste proaspete cu ou. Originare din Emilia-Romagna (în dialectul Romagna, garganéi), probabil datează din 1700. Au o formă asemănătoare penelor și au un canel perpendicular particular care le deosebește. Procesul de creare a acestora implică așezarea unui pătrat de aluat în jurul unui băț care este apoi rulat pe o suprafață canelată (precum un rigagnocchi de lemn). Potențialul lor este că sunt capabile să absoarbă aroma de la tot ceea ce le însoțește. Încearcă să le faci iar noi îți vom explica procedura pas cu pas!

Altele
3 porții
10 min
40 min
4 min
Foarte ușor
416 Kcal

Ingrediente

3
Cost estimat: 0.69 (0.23€/porție)

Materiale

  • 1 furculiță
  • 1 laminor pentru paste (sau un sucitor)
  • 1 blat de lemn
  • 1 placă de paste/gnocchi și bățul ei
  • 1 roată de tăiat aluat sau un cuțit

Preparare

  • Etapa 1 - Cum se prepară garganelli, pastele italiene rulate?
    Pentru a face garganelli, trebuie mai întâi să pregătiți aluatul, cu ouă. Începeți prin a turna făina pe o suprafață de lucru.
  • Etapa 2 - Cum se prepară garganelli, pastele italiene rulate?
    Faceți o gropiță folosind o lingură, apoi turnați ouăle în ea. Începeți prin a încorpora ouăle cu o furculiță.
  • Etapa 3 - Cum se prepară garganelli, pastele italiene rulate?
    După ce ouăle au fost încorporate, terminați de frământat cu mana. Aveți grijă să nu rupeți aluatul.
  • Etapa 4 - Cum se prepară garganelli, pastele italiene rulate?
    Formați o bilă de aluat și puneți-o în folie alimentară înainte de a o lăsa să se odihnească timp de 30 de minute la temperatura camerei.
  • Etapa 5 - Cum se prepară garganelli, pastele italiene rulate?
    Tăiați bucățile de aluat în 4, apoi laminați fiecare dintre cele 4 bucăți. Lăsați celelalte 3 în folie alimentară pentru a nu se usca.
    Se rulați în timp ce scădeți grosimea până obțineți o foaie de aluat foarte netedă și subțire (Am setat mașina noastră de rulat până la 5).
  • Etapa 6 - Cum se prepară garganelli, pastele italiene rulate?
    Când foaia este gata, tăiați pătrate de aproximativ 4cm pe 4cm (3 degete lățime).
    Tăiem foaia în jumătate pe lungime și apoi măsuram cu degetele pentru a face aceeași lățime. Păstrați bucățile în folie alimentară sau într-o pungă de congelator.
  • Etapa 7 - Cum se prepară garganelli, pastele italiene rulate?
    Puneți un pătrat de aluat pe placa dvs. canelată. Folosiți bățul și rulați garganello de jos în sus. Așezați apoi aluatul pe o farfurie pudrată cu făină.
  • Etapa 8 - Cum se prepară garganelli, pastele italiene rulate?
    Repetați operațiunea pentru a pregăti toate pastele. Veți vedea că vă pricepeți, se prepară rapid și vă distrați mult :-)

    Le puteți găti imediat după preparare sau le puteți lăsa să se usuce pentru a le consuma mai târziu. De asemenea, le puteți congela (vezi observații).

Observații:

Cum se păstrează garganelli?
Păstrați-le la frigider într-un recipient ermetic pentru a le prepara în aceeași zi.

Pot să congelez pastele garganelli?
Da, se poate, însa va trebui să vă asigurați că pastele nu se lipesc între ele: puteti începe prin a le congela separat, folosind hărtie de copt de exemplu. Odată ce pastele s-au întărit, le puteți pune într-un recipient ermetic pentru a economisi spațiu în congelator.

Cum se usucă garganele?
Procesul de uscare poate fi pornit atunci când doriți să păstrați garganelli până la o săptămână. În acest caz, le puteți așeza pe o tavă, bine distanțate și acoperite cu un prosop curat.

Este posibil să variați dimensiunea acestor paste?
Sigur. Noi am tăiat pătrate de aproximativ 4 cm lățime, dar puteți face pătrate de 2-5 cm lățime.

Ce sos se potrivește bine cu garganelli?
Acompaniamentele care vor merge cel mai bine cu garganelli sunt șunca, mazărea și parmezanul, șalota și pancetta și sosul bolognese.
Le puteti prepara și la cuptor, le puteți asezona cu unt, prepara un sos de trufe și ciuperci sau să le gatiți în bulion.
Dacă preferați un starter cremos, încercați un sos gorgonzola foarte gustos sau o cremă delicată de anghinare.

Cum să faci garganelli fără o placă de paste/gnocchi și bățul ei
Puteți folosi un pai rigid sau un creion curat pentru a rula pastele. Dacă doriți să obțineți paste crestate, puteți pune bețe de frigarui unul lângă altul și rulați pastele peste bețe.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (150g)
Calorii: 416Kcal
  • Carbo: 69.7g
  • Grăsimi: 6g
  • Grăsimi sat.: 1.5g
  • Proteine: 17.9g
  • Fibre: 3.9g
  • Zahăr: 2.2g
  • ProPoints: 11
  • SmartPoints: 12

Poze

Cum se prepară garganelli, pastele italiene rulate?, poza 1
Cum se prepară garganelli, pastele italiene rulate?, poza 2
Cum se prepară garganelli, pastele italiene rulate?, poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 



Articole conexe

Pastele - delicii italiene Pastele - delicii italiene Ravioli - pastele umplute care au cucerit Mapamodul Ravioli - pastele umplute care au cucerit Mapamodul Al dente - textura perfecta pentru pastele fierte Al dente - textura perfecta pentru pastele fierte

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.