Spaghetti aglio, olio e peperoncino: mâncarea de ultim moment a tradiției italiene
Există un ritual comun în multe case italiene: după o seară lungă cu prietenii, petrecută poate discutând sau întorcându-se de la o petrecere, și cineva exclamă: "Facem niște spaghete?" Și tocmai în acel moment sosesc spaghetele aglio, olio e peperoncino (usturoi, ulei și ardei iute), un fel de mâncare simplu și rapid cu care toată lumea este de acord, chiar și la miezul nopții. Perfecte pentru cei care caută mâncăruri rapide, de ultim moment, aceste spaghete reprezintă bucătăria făcută cu inima și cu ceea ce ai la dispoziție. Este nevoie doar de câteva ingrediente, precum usturoi, ulei de măsline extravirgin și un vârf de cuțit de ardei iute, pentru a aduce la masă un prim fel gustos, ieftin și gata în mai puțin de 15 minute. Pe lângă faptul că este o soluție practică și gustoasă, este și un comfort food care miroase a casă, tradiție și convivialitate. Descoperă cum să le prepari la perfecție, cu sfaturi utile pentru a le spori gustul și a le adapta gustului tău.
Ingrediente
Materiale
- oala
- Cuțit
- Tigaie





