Gnocchi de casă din dovleac: moale, delicat și perfect pentru toamnă!

Altele
Foarte ușor
42 min
490 Kcal

Gnocchi de dovleac sunt unul dintre cele mai populare preparate ale toamnei, ideal pentru cei care vor să aducă pe masă un preparat autentic, moale și aromat. Pentru a-i prepara acasă , se începe cu dovleacul copt la cuptor, care dezvoltă o aromă dulce și concentrată, și se combină apoi cu cartofii fierți pentru a obține o bază echilibrată și catifelată. După ce au fost pasati și amestecati, se adaugă făina, oul și parmezanul, frământând aluatul până când ajunge la o consistență moale, dar compactă, ușor de modelat. În acest moment, se formează clasicii filoncini, se taie în bucăți mici și se crestează cu furculița pentru a obține forma tipică a gnocchi-ului de casă, gata să fie gătit și asezonat după dorință. Rezultatul este un aluat moale, catifelat, cu un gust natural dulce și delicat, perfect pentru a scoate în evidență toată aroma dovleacului. Perfecți cu untul clasic și salvie, gnocchi de dovleac se potrivesc de asemenea de minune cu un dressing cremos din brânză Philadelphia și nuci tocate, care scoate în evidență dulceața naturală. De asemenea, încercați-i cu un sos de gorgonzola bogat și învăluitor. Trei variante simple, dar rafinate, perfecte pentru a vă face gnocchi de dovleac de casă și mai delicioși și irezistibili.

Ingrediente

2
Cost estimat: 2.05 (1.02€/porție)

Materiale

  • blender
  • Bol
  • Cuțit
  • Oală
  • Platou
  • zdrobitor de cartofi
  • Tava de copt
  • Hârtie de copt