Petitchef

Gnocchi perfecti (de post)

Felul principal
3 porții
15 min
3 min
Foarte ușor

Ingrediente

3

Preparare

  • Niste gnocchi perfecti ar trebui sa aiba gust de cartofi,si sa fie moi si delicati ,iar faina sa aiba doar rolul de a induri piure-ul de cartofi,nu de a fi un ingredient principal.
    Pentru a obtine un rezultat perfect trebuie sa alegem tipul potrivit de cartofi si sa folosim cat mai putina faina in aluat.Urmand acesti pasi simpli vom obtine nu doar niste gnocchi de post,insa cei mai buni gnocchi pe care i-am mancat vreodata.
    1.Utilizand cartofi cu un continut ridicat de amidon putem evita folosirea oualor,care dau o aroma delicata insa rolul lor fiind de a “lega” compozitia.Deci vom folosi intotdeauna cartofi vechi,de preferinta cei cu coaja rosie,sau cartofi galbeni fainosi.
    2.Pentru a folosi cat mai putina faina,este fundamental sa nu fierbem cartofii,si sa ii coacem in cuptor,in microunde sau pe aburi.Daca nu putem sa o facem,ii fierbem,insa cu cateva ore inainte de a-i folosi,tocmai pentru a pierde putin din umiditate.
    3.Aluatul nu trebuie lasat la odihnit,fiindca va deveni lipicios.Daca vi se intampla,pudrati cate putin cu faina pana isi revine.


    Coacem cum am spus mai sus cativa cartofi,ii lasam sa se raceasca si ii pasam.Punem putina sare si incepem sa adaugam cate putina faina pana obtinem un aluat moale si uniform.
    Infainam planul de lucru si intindem snururi,care le pudram si pe ele cu faina inainte de a le taia in bucatele de cca 2 cm.
    Nu mai recomand datul lor pe furculita,tinand cont ca am lucrat cu un aluat delicat.
    Rotim gnocchi obtinuti prin faina,inainte de a-i aseza pe un fund sau un servet,fara a-i suprapune.
    Ii punem apa la fiert cu sare si putin ulei,iar cand incepe sa clocoteasca punem gnocchi,si ii lasam cca 3 minute.Semnalul e ca atunci cand sunt gata se ridica la suprafata.Ii luam cu o paleta cu gauri si ii punem peste sosul fierbinte.Amestecam si servim.
    Daca vrem sa facem o data si sa profitam de ei de mai multe ori, ii vom pune pe un carton acoperit cu un servet sau hartie de copt, iar apoi ii vom pune in congelator fara a-i acoperi.Cand vor fi complet inghetati,ii scoatem si ii punem in pungi de plastic,dupa care ii lasam in congelator,in asteptarea urmatorului ospat.

Rețete inrudite

YouTube

Timballo vegano


Întrebări:




Comentarii (30):

15/12/2015

Am gatit acceasta retete cu multi ani in urma.Eu , m-am reprofilat si ii fac altfel.
2 cani apa ,9 linguri de ulei si 1/2 kg. faina.Cind fierbe apa si uleiul stingi focul si pui faina putin, cite puti intretimp tot amesteci sa nu se faca gogoloase ,la urma pui 1 ou si il amesteci cu restul.
Il pui pe plaseta si il mai framinti cit poti ca , este ferbinte.Dupa ce lai framintat ,il,modelez asa , cum se vede si in reteta aceasta. Pui apa la fiert si cind fierbe pui Gnocchi in ea ,cind se ridica sus sint gata fierti.
Poti sa-i servesti cu ciuperci , varza, pesmet brinza ..etc.Din aceasta compozitie eu fac si galustele cu prune.
Pofta mare.

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
17/04/2015

The Best ...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/03/2015

Sfaturi foarte profesionale, o perfecta reteta adaptata pentru post.
https://sites.google.com/site/reteteitalienesti/home/paste-si-orez

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/09/2015

Lacongelator se pun gnocchi fierti sau nefierti

(0) (0) Abuz
25/02/2015

Vreau sa incerc aceasta reteta dar nu stiu ce sos se face pentru gnocchi dulce sau sarat. Multumesc

(0) (0) Abuz
24/02/2015

E foarte bine venita reteta pentru postul mare. multumim pt. idee. dar probabil sosul il facem cum dorim, nu?

(0) (0) Abuz
silvia_l2013
silvia_l2013, 24/02/2015

Scrie cum se face sosul la gnocchi.

(1) (0) Abuz
23/02/2015

De incercat

(0) (0) Abuz
23/02/2015

Nu ingrasa?

(0) (0) Abuz
23/02/2015

PESTE CARE SOS FIERBINTE SE PUNE ??????

(1) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gnocchi de cartofi cu pesto
Gnocchi de cartofi cu pesto
4 porții
37 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Gnocchi alla sorrentina la tigaie
Gnocchi alla sorrentina la tigaie
4 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Gnocchi crocanti cu parmezan la airfryer
Gnocchi crocanti cu parmezan la airfryer
2 porții
14 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează