Petitchef

Gnocchi di patate (homemade )

Felul principal
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor
270 Kcal

Ingrediente

Numarul de porții: 6
750 g cartofi

250 g faina din griu,plus extra pentru infainarea blatului

un pic de sare

un ou.

Preparare

  • Cartofii,spalati, pus la fiert intr-un vas ,acoperiti cu apa rece .dupa ce au fiert,,ajutindu-ma de un servet,spre a ma proteja de fierbinteala emanata, curatat de coaja cu un cutit,dupa care sfarimat repede si acoperit cu faina. facut o groapa in mijlocul amalgamului si turnat oul.
  • Dupa care amestecat repede totul,spre a nu se coace oul in conditiile in care cartoful este fierbinte binisor mai adaugat faina pe blat si obtinut un aluat pe care modelat in forma de rulou.din acesta taiat bucati din care rulat cu palmele alte rulori,cu o grosime de 3 cm.pe acestea sectionat din 2 in 2 cm si purces la formarea gogoselelor.de consemnat ca trebuie sa infainam ,pentru a nu se lipi si bucatelele mici de aluat si galustele deja obtinute.
  • De obicei se foloseste furculita pentru rularea lor sau un instrument special,asa ca folosit de un feliator de ou,care mi-a parut tare comod :aplatizam un pic aluatul si apoi il rulam pe planul instrumentului si iata si galusca si mai multe galuste nu-i asa ca sunt frumusele mie imi sunt dragi,ma credeti.
  • Problema care apare dupa ce-i facem:ce facem cu atitiai putem pastra ,infainati bine,sub o folie,la frigider,pentru 2-3 zile,sau chiar putem congela,pentru 2-3 luni.o portie totusi trebuie sa servim pe loc,cit sunt cei mai proaspeti gnocchi din lume,cu un sos de pasta de rosii,spanac,ceapa rosie ,capere , oregano si un pic de brinza,asta bineinteles ,dupa ce punem la fiert in apa clocotita,cu sare de mare ,cca . 2minute,pina cind vedem ridicindu-se la suprafata,laudindu-se cu burta rotunda si cu creneluri.

Poze

Gnocchi di patate (homemade ), poza 1Gnocchi di patate (homemade ), poza 2Gnocchi di patate (homemade ), poza 3Gnocchi di patate (homemade ), poza 4Gnocchi di patate (homemade ), poza 5Gnocchi di patate (homemade ), poza 6Gnocchi di patate (homemade ), poza 7Gnocchi di patate (homemade ), poza 8

Informații nutriționale (pentru o porţie):

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție = 175g
Calorii: 270Kcal
  • Carbo: 54.1g
  • Grăsimi: 1.3g
  • Grăsimi sat.: 0.3g
  • Proteine: 8.3g
  • Fibre: 3.5g
  • Zahăr: 2.9g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 8

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Gnocchi
Gnocchi
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Gnocchi cu pui si sos de gorgonzola
Gnocchi cu pui si sos de gorgonzola
8 porții
50 min
Foarte ușor
3.2 / 5
Rețetă Gnocchi de cartofi
Gnocchi de cartofi
4 porții
30 min
Foarte ușor
2.5 / 5
Rețetă Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
6 porții
4h20m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi copti - petitchef
Cartofi copti - petitchef
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tarta Regilor cu raclette
Tarta Regilor cu raclette
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: