Petitchef

Gnocchi di patate (homemade )

Felul principal
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor
270 Kcal

Ingrediente

Numarul de porții: 6
750 g cartofi

250 g faina din griu,plus extra pentru infainarea blatului

un pic de sare

un ou.

Preparare

  • Cartofii,spalati, pus la fiert intr-un vas ,acoperiti cu apa rece .dupa ce au fiert,,ajutindu-ma de un servet,spre a ma proteja de fierbinteala emanata, curatat de coaja cu un cutit,dupa care sfarimat repede si acoperit cu faina. facut o groapa in mijlocul amalgamului si turnat oul.
  • Dupa care amestecat repede totul,spre a nu se coace oul in conditiile in care cartoful este fierbinte binisor mai adaugat faina pe blat si obtinut un aluat pe care modelat in forma de rulou.din acesta taiat bucati din care rulat cu palmele alte rulori,cu o grosime de 3 cm.pe acestea sectionat din 2 in 2 cm si purces la formarea gogoselelor.de consemnat ca trebuie sa infainam ,pentru a nu se lipi si bucatelele mici de aluat si galustele deja obtinute.
  • De obicei se foloseste furculita pentru rularea lor sau un instrument special,asa ca folosit de un feliator de ou,care mi-a parut tare comod :aplatizam un pic aluatul si apoi il rulam pe planul instrumentului si iata si galusca si mai multe galuste nu-i asa ca sunt frumusele mie imi sunt dragi,ma credeti.
  • Problema care apare dupa ce-i facem:ce facem cu atitiai putem pastra ,infainati bine,sub o folie,la frigider,pentru 2-3 zile,sau chiar putem congela,pentru 2-3 luni.o portie totusi trebuie sa servim pe loc,cit sunt cei mai proaspeti gnocchi din lume,cu un sos de pasta de rosii,spanac,ceapa rosie ,capere , oregano si un pic de brinza,asta bineinteles ,dupa ce punem la fiert in apa clocotita,cu sare de mare ,cca . 2minute,pina cind vedem ridicindu-se la suprafata,laudindu-se cu burta rotunda si cu creneluri.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (175g)
Calorii: 270Kcal
  • Carbo: 54.1g
  • Grăsimi: 1.3g
  • Grăsimi sat.: 0.3g
  • Proteine: 8.3g
  • Fibre: 3.5g
  • Zahăr: 2.9g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 8

Poze

Gnocchi di patate (homemade ), poza 1
Gnocchi di patate (homemade ), poza 2
Gnocchi di patate (homemade ), poza 3
Gnocchi di patate (homemade ), poza 4
Gnocchi di patate (homemade ), poza 5
Gnocchi di patate (homemade ), poza 6
Gnocchi di patate (homemade ), poza 7
Gnocchi di patate (homemade ), poza 8

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Gnocchi
Gnocchi
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Gnocchi cu sos de rosii.
Gnocchi cu sos de rosii.
8 porții
1h30m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Gnocchi cu pui si sos de gorgonzola
Gnocchi cu pui si sos de gorgonzola
8 porții
50 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Supa de cartofi si praz
Supa de cartofi si praz
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Gnocchi de cartofi dulci
Gnocchi de cartofi dulci
4 porții
40 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.