Petitchef

Compot de rubarba

Desert
6 porții
10 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
aprox 10 tije rubarba

130 g zahar

1 pliculet zahar vanilat

cateva frunze de menta

Preparare

  • Curatam rubarba si o taiem bucatele destul de mari, cam 2-3cm lungime. Aici a gresit si le-a taiat cam mici, dar voi nu o sa faceti asa.
  • Nu e mare problema, dar daca sunt prea mici, unele bucatele se vor desface cand fierb.
  • Punem cam 2 litri de apa sa fiarba impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, iar cand clocoteste, adaugam bucatile de rubarba.
  • Lasam cam 2-3 minute sa fiarba, si gata compotul. Compotul, care are aproximativ 35 calorii la 100 de grame, il servim rece, cu menta presarata pe deasupra.

Poze

Compot de Rubarba, poza 1Compot de Rubarba, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

15/06/2013

Am facut si eu compot da' arata ca supa cu taietei ca l-am fiert mai mult

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/06/2013

Sper ca e f buna osa incerc

(0) (0) Abuz
14/06/2013

Minunatie pt diabetici.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Compot de gutui
Compot de gutui
10 porții
1h40m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu rubarba
Tarta cu rubarba
10 porții
1 oră
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
12 porții
3 ore
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Compot de rubarba
Compot de rubarba
1 porții
10 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Compot de rubarba în sirop de capsuni
Compot de rubarba în sirop de capsuni
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Compot proaspat de rabarbura
Compot proaspat de rabarbura
4 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: