Petitchef

Muschi de porc in sos cu trufe albe

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g muschi file

200 ml smantana

50-100 ml vin alb sec

25 g unt /untura sau ulei masline

1 catel usturoi

sare,piper

Preparare

  • Daca nu am cumparat carnea gata feliata,o taiem noi felii de cca 1,5 -2 cm.O punem la marinat cu putin ulei de masline,sare,piper si 1-2 catei de usturoi taiati feliute.Amestecam bine ,acoperim, si dam la frigider cam 1 ora.
  • Daca nu aveti timp de aromat carnea,nu-i nimic,trufele isi vor face treaba cu demnitate.Scoatem muschiul de la frigider,il tavalim prin faina de grau si il punem la prajit intr-o tigaie nu foarte larga,cu ulei sau unt.Le prajim bine pe ambele parti,si stingem cu vinul alb.
  • Lasam sa se evapore alcoolul din vin,cca 1 minut,apoi adaugam smantana.E uitand sa dau carnea prin faina,mi-a lasat putina zeama care pentru ochiul meu critic era inestetica in viitorul sos alb.Asa ca am scos carnea si am filtrat sosul din tigaie,astfel incat sa nu pierd toate aromele lasate de carnita.
  • Apoi a pus peste el smantana si cand a inceput sa fiarba a pus si carnea.A lasat la foc mic acoperit cateva minute,apoi a luat capacul si a lasat sa scada putin.A ras trufele feliute si le-a pus peste carne.A luat imediat de pe foc,deoarece trufele nu se gatesc.
  • A acoperit cu un capac si a lasat cateva minute astfel incat minunata aroma a trufelor sa patrunda in carne cu ajutorul aburilor.Delicios ar fi un cuvant mult prea simplu pentru a putea descrie ce a iesit.
  • Daca nu aveti trufe puteti aroma cu altceva si folosi aceeasi tehnica,sosul de smantana se potriveste de minune cu carnea de porc.
  • Cat despre garnitura,e de data asta am ales sa nu profanez cu nimic aroma trufelor,si am servit carnea alaturi de o salata verde asezonata cu un otet balsamic de calitate stagionat si un ulei de masline extravirgin,din cel mai natural posibil.

Poze

Muschi de porc in sos cu trufe albe, poza 1Muschi de porc in sos cu trufe albe, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Muschi de porc cu sos de mustar
Muschi de porc cu sos de mustar
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Hummus libanez
Hummus libanez
10 porții
10 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Risotto cu st jacques si sofran
Risotto cu st jacques si sofran
2 porții
50 min
Ușor
2.5 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiSriracha sos – sosul de ardei chiliSriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: