Petitchef

Muschi de porc cu sos de mustar

Felul principal
4 porții
5 min
30 min
Ușor
Aceasta reteta apartine chef-ului Piet Huysentruyt, care este unul din chefii mei preferati. Prea multe nu am ce sa va spun despre ea insa daca va hotarati sa o faceti sunt sigura ca nu veti regreta. Muschiul de porc ramane suculent, fraged si excelent de gustos.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 bucata muschi de porc de 1kg

Unt pentru prajit

2 linguri mustar de Dijon ( daca nu va place folositi normal )

3 salote


2-3 foi de dafin

100 ml smantana lichida

150 ml vin alb

150 ml apa

Jumatate cub de vita / 50 ml supa de vita (sau alt inlocuitor, pasta sau ce folositi de obicei ) )

Sare

Piper

Preparare

  • Etapa 1 - Muschi de porc cu sos de mustar
    Condimentati carnea pe ambele parti cu putina sare si piper.
    Intr-o tigaie/craticioara ( Nu de telfon si nu mult mai mare decat carnea. Ideea este ca pe fundul recipientului sa ramana acea prajeala ) incingeti untul si asezati carnea cu partea cu mai multa grasime in jos.
    Taiati esalotele in 3-4 felii si adaugati-le de jur imprejurul carnii apoi cimbrul si foile de dafin.
  • Etapa 2 - Muschi de porc cu sos de mustar
    Lasati carnea la prajit la foc mediu timp de 5 minute pe fiecare parte.
    Puneti un capac pe tigaie si lasati la foc mediu-mic timp de 25-30 de minute.
  • Dati capacul la o parte si daca este prea mult lichid mariti focul pana sosul este putin lipit de tigaie.
    Verificati carnea ( daca este roz pal in interior este ok dar sa nu fie cruda ) daca este facuta suficient o ungeti deasupra cu o lingura de mustar si o scoateti pe o farfurie pe care o acoperiti cu o folie de aluminium.
  • Etapa 4 - Muschi de porc cu sos de mustar
    Sosul:

    Adaugati apa peste sosul / prajeala din tigaie, apoi vinul si cealalta lingura de mustar, cubul de vita si smantana. Amestecati bine dupa fiecare si dati la o parte de pe foc.
    Treceti sosul printr-o strecuratoare.
    Taiati carnea si serviti cu sosul deasupra, langa cartofi natur si daca va place o lingura de mustar cu boabe intregi.

Poze

Muschi de porc cu sos de mustar, poza 1Muschi de porc cu sos de mustar, poza 2Muschi de porc cu sos de mustar, poza 3

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Pui in crusta de mustar si ierburi de Provence




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă French Taco
French Taco
2 porții
45 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Muschi de porc cu sos de mustar
Muschi de porc cu sos de mustar
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Muschi de porc in sos cu trufe albe
Muschi de porc in sos cu trufe albe
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiSriracha sos – sosul de ardei chiliSriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: