Petitchef

Sos suprem

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
250 ml supa de pasare

1 cub concentrat supa de pasare

100 ml smantana foarte proaspata

10 g unt

sare, piper

Preparare

  • Se dizolva cubul concentrat in supa de pasare si se fierbe, la foc mic, pana cand scade la jumatate.
  • Se adauga smantana, se amesteca si se continua fierberea pana cand, daca incercam cu o lingura, ramane pe dosul ei o pelicula fina, uniforma, de sos.
  • Se ia sosul de pe foc si se adauga untul. Se amesteca bine pentru omogenizare. Se lasa la racit5 min si apoi se strecoara sosul printr-o sita foarte fina.
  • Se condimenteaza cu sare si piper si se serveste cu mancaruri din legume, cu carne de pasare, limba , vitel.

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto cu st jacques si sofran
Risotto cu st jacques si sofran
2 porții
50 min
Ușor
3 / 5
Rețetă Flan de ciocolata fara gluten
Flan de ciocolata fara gluten
6 porții
50 min
Foarte ușor
2 / 5
Rețetă Sos racoritor
Sos racoritor
2 porții
40 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Sos de usturoi cu smantana
Sos de usturoi cu smantana
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Sos de hrean
Sos de hrean
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Umami – gustul suprem!Umami – gustul suprem!Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiSriracha sos – sosul de ardei chiliSriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: