Petitchef

Napolitane cu caramel

Altele
6 porții
25 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
5 foi de napolitane

250 g margarina

4 galbenusuri

460 g zahar

Preparare

  • Intr-o cratita se pune la topit jumatate din cantitatea de zahar. In paralel, galbenusurile se freaca bine cu restul de zahar, se adauga margarina taiata bucati mai mici, si se pune totul la topit pe foc mic pana amestecul se fluidifica si se deschide la culoare.
  • Amestecati mereu in ambele cratite! Apoi se toarna zaharul topit peste amestecul cu galbenusuri si se omogenizeaza , dupa care se ia de pe foc.
  • Se pregateste prima foaie de napolitana, crema calda se toarna in mijlocul foii apoi se intinde pe toata suprafata. Se pune urmatoarea foaie de napolitana presand usor si repetam operatiunea pana la ultima foaie.
  • Se acopera cu o tava peste care se pune o greutate si se lasa asa pana a doua zi. Se taie cu un cutit bine ascutit in formele dorite.



Comentarii:

Elena, 21/09/2018

Buna prajitura

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/03/2012

Bine

(0) (0) Abuz
07/02/2012

Foarte gustoasa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Napolitane cu crema de zahar ars si nuca
Napolitane cu crema de zahar ars si nuca
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Napolitane cu crema alba si cereale
Napolitane cu crema alba si cereale
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Napolitane cu caramel si cocos
Napolitane cu caramel si cocos
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Caramel cu unt semi-sarat
Caramel cu unt semi-sarat
15 porții
15 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Mere in caramel – amintiri dulci ale copilarieiMere in caramel – amintiri dulci ale copilariei

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: